Societat

trànsit

accident mortal

Dol a Salt per la mort de dues dones i un nadó a l'accident de Susqueda

Al cotxe hi viatjaven set persones i no duia cap sistema de retenció infantil

El conseller d'Interior, Jordi Jané, demana que es respectin les normes de seguretat

Alcalde, regidors, representants dels cossos d'emergències i veïns de Salt (Gironès) han mantingut un minut de silenci aquest dimecres a les dotze del migdia com a mostra de dol per les víctimes de l'accident de Susqueda (Selva).

Tres membres d'una mateixa família, una nena d'un any i dues dones –una de les quals embarassada–, van perdre la vida aquest dimarts a la nit quan el cotxe on viatjaven amb quatre persones més –un adult i tres menors– es va estimbar des d'una alçada de 7,5 metres d'alçada. Al cotxe sinistrat hi viatjaven set persones: un matrimoni amb quatre filles de Salt (Gironès) i l'àvia, de 51 anys i veïna de la Pobla de Mafumet (Tarragonès).

Una cinquantena de persones han fet un minut de silenci aquest dimecres al migdia a les portes de l'Ajuntament de Salt en homenatge a les víctimes de la tragèdia.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha explicat que amb aquesta expressió de dol volen transmetre l'escalf de la població a la família. “El minut de silenci mostra el condol cap a la família que ha patit aquesta desgràcia, amb tres persones que van perdre la vida i tres nenes ferides i ingressades a l'hospital”, ha dit.

Des del primer moment, el consistori ha activat els serveis d'emergència i atenció psicològica en coordinació amb el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per donar suport a la família. A més, segons ha detallat Viñas, també han contactat amb el director de l'escola on estudien les nenes ferides per oferir assistència psicològica. “És important per atendre, en el moment que faci falta, el dol de la mainada”, ha explicat l'alcalde.

Cotxe sobreocupat i sense dispositius de retenció infantil

El vehicle, un Opel Vectra, tenia capacitat només per a cinc ocupants. Al seient de darrere hi viatjaven cinc persones, la mare i quatre de les filles; l' àvia era al davant, al costat del conductor. A més, l'automòbil no disposava de cap sistema de retenció infantil. La dona, de 31 anys i embarassada de sis mesos, portava la filla d'1 any asseguda a la falda. Al seu costat, hi anava una altra filla (aquesta, de 8 anys) que portava la seva germana de 3 anys a la falda. Al seient posterior dret, hi viatjava la quarta nena de la parella, de 10 anys.

Les tres nenes de 3, 8 i 10 anys van resultar ferides de diversa consideració. La més petita és la que es troba en un estat més greu. Està ingressada a l'UCI pediàtrica de l'hospital Josep Trueta en estat greu i pronòstic reservat. Les altres dues germanes també estan ingressades al centre per policontusions, però en estat menys greu. El pare ha estat donat d'alta aquesta matinada, segons fonts hospitalàries.

Aquest dimecres al matí, una grua ha aixecat el cotxe del fons del barranc. Els Mossos d'Esquadra continuen la investigació per aclarir les causes del sinistre i resoldre si imputen algun delicte al conductor, un home de 33 anys. El pare de les nenes va donar negatiu a les proves d'alcoholèmia.

L'automòbil es va estimbar cap a dos quarts de vuit del vespre en un revolt tancat quan baixava del Veïnat del Coll i anava en direcció a la presa del pantà Susqueda. El turisme va sortir de la carretera i s'ha precipitat daltabaix del barranc. Durant la caiguda, de 7 metres i mig d'alçada, va donar diverses voltes de campana i va quedar cap per avall. A conseqüència de l'impacte, la mare, l'àvia i la filla petita d'1 any han perdut la vida.

El pare, d'origen magribí, ha pogut sortir del cotxe pel seu propi peu, ha remuntat el barranc i ha trucat al telèfon d'emergències 112 per donar l'alerta. Fins al lloc s'hi han desplaçat efectius dels Bombers, dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Tot i que les causes del sinistre s'estan investigant, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha apuntat que “la carretera estava molla” i que la corba “és molt tancada”.

El conseller d'Interior ha definit l'accident com una “tragèdia”, però també ha volgut deixar clar que al seu darrere hi ha hagut imprudències i ha fet una crida a respectar les normes de seguretat. “És un accident que ens interpel·la a tots; les situacions de perill hi són sempre”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia