Societat

Festes i tradicions

Santa Pau obre el cicle de pessebres vivents de les comarques de Girona

L'escenografia, feta per primer cop el 1980 i en la qual participen desenes de veïns del poble, va atraure ahir i dijous centenars de visitants

De nou, Santa Pau, un poble que conserva molt de patrimoni arquitectònic medieval, ha obert aquesta setmana el calendari dels pessebres vivents de les comarques de Girona. La primera representació es va fer dijous i ahir es va repetir. En totes dues ocasions la proposta va aplegar centenars de visitants, provinents tant de la Garrotxa com de la resta del país, ja que aquests dies la comarca rep força turistes que aprofiten el pont.

En aquest sentit, el president de l'Associació d'Amics del Pessebre Vivent de Santa Pau, Vicens López, en declaracions a ACN va comentar que ser els primers a organitzar-lo els beneficia. López hi va afegir que el pessebre vivent de Santa Pau és “la porta del Nadal a la Garrotxa”.

Entre els assistents a aquestes primeres representacions hi havia el president de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, Jordi Filella, que va aprofitar per defensar el manteniment d'aquests esdeveniments. “És la més tendra de les tradicions nadalenques”, va manifestar Filella. L'associació està formada pels organitzadors de 43 pessebres vivents. Entre els més veterans figura el del poble garrotxí, estrenat el 1980.

Joanetes i Càritas

Per cinquè any consecutiu, una part de la recaptació del pessebre vivent de Joanetes es destinarà a Càritas de la Garrotxa. L'escenografia en aquest poble del municipi de la Vall d'en Bas tindrà lloc els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d'Any. Els dos primers dies, a partir de les set i per Cap d'Any, a partir de les sis.

La llista de pessebres vivents a la Garrotxa es completa amb el que organitzen al barri olotí de Sant Roc i que aquest any es posarà en escena el dia 18.

LA XIFRA

200
figurants,
distribuïts en 34 escenes, han fet possible el pessebre vivent de Santa Pau d'aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia