Societat

Una xarxa per aplicar a tota la comarca

El Consell Comarcal vol que el programa ‘Radars' s'estengui a altres municipis

Calella té el seu propi programa ‘Cuida'm', d'atenció a la gent gran

A Calellael 2014 es van fer 207 visites a domicilis de gent gran que viu sola i 80 establiments s'han adherit al programa

Al 'agenda del consell d'alcaldes hi ha pendent tractar sobre el programa Radars. El conseller de Benestar Social del Consell Comarcal, Jordi Mir, segueix de prop l'aplicació que s'ha fet a Mataró i Arenys de Munt i està convençut que és un dels reptes del 2017 per eixamplar-ho a d'altres municipis. “És una bona manera de crear xarxa per detectar les necessitats de salut de la gent gran, però també per anar més enllà i detectar casos de pobresa energètica”, apuntava Mir. Des de l'àrea de Serveis Socials s'entén que els col·lectius de gent gran han de percebre la mateixa atenció i, per tant, anar vetllant per aconseguir una “uniformitat dels serveis”, apunta Jordi Mir.

A Calella fa un parell d'anys que van engegar, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, un programa per atendre la gent més gran de 80 anys que no havia estat mai sol·licitant de serveis socials. Amb aquesta iniciativa es van fer fins a 207 visites domiciliàries. Amb aquesta actuació es va fer una primera diagnosi per valorar el risc i la vulnerabilitat d'aquests avis que viuen sols i que fins ara no havien necessitat atenció social. “Alguns ja disposen d'ajuda familiar i d'altres es va acollir al servei de teleassistència, que els és molt útil”, explica la regidora de l'àrea, Margarita Valls.

A partir d'aquest primer contacte, Calella ha engegat el programa Cuida'm d'atenció a la gent gran i que també disposa d'una xarxa de prevenció similar al Radars, en què hi intervenen voluntaris i comerciants.

A partir del conveni de col·laboració amb els botiguers s'hi han adherit prop de 80 establiments que posen l'atenció en la gent més gran de la seva clientela. El balanç fet per la regidora de Benestar Social de Calella ha estat molt positiu, ja que només en el primer any s'han pogut detectar fins a tres casos de persones grans que requerien atenció i que se'n va alertar des dels establiments col·laboradors. El programa Cuida'm també ha permès treballar en una guia local per establir un protocol de com actuar davant de maltractaments a la gent gran o fer difusió d'un llibret amb els drets i deures per treballar amb la gent gran. Arran del programa s'han fet díptics amb totes les activitats i recursos de què disposen els ancians i se'ls ha facilitat imants per tenir a l'abast, a casa seva, amb els telèfons de contacte on han de trucar en cas d'emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona