Societat

Els treballadors d'Ercros Cardona anuncien vaga

Els treballadors d'Ercros Cardona van anunciar ahir que demà faran vaga per protestar per “la situació” que viuen les 35 famílies que depenen directament de la fàbrica bagenca. Segons van dir, demà es concentraran a les oficines que l'empresa química té a Barcelona, a la Diagonal.

Serà la cinquena mobilització dels treballadors, que des del juny viuen amb la “incertesa” de no saber què farà l'empresa, que “de manera extraoficial” ha comunicat la seva decisió d'abandonar Cardona el desembre del 2018, tot i que encara no ho ha fet de manera oficial. Els treballadors han exigit en més d'una ocasió un “pronunciament clar” a Ercros, que tampoc s'ha produït.

A l'agost van fer una marxa lenta de vehicles entre Sallent i Cardona, i més tard van tallar la C-55. També van protestar en la junta d'accionistes del novembre –on també hi havia l'alcalde, Ferran Estruch– i van acompanyar el batlle de Flix, Marc Mur, en la visita que va fer a Cardona per sumar energies davant “el monstre” que representa l'empresa química per als dos municipis. Estruch ha dit en més d'una ocasió que no permetrà que Ercros marxi deixant el runam a mig buidar, i està movent cel i terra a la Generalitat per trobar una sortida que, de moment, no arriba. Ara els treballadors passen a la vaga com a nova mesura de pressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia