Societat

Càtedra de la UdG per estudiar l'autisme

La promouen l'Ajuntament de Platja d'Aro, la UdG i l'entitat Viu Autisme

La Universitat de Girona (UdG) crearà una càtedra dedicada a l'educació de l'espectre autista, que tindrà el tret de sortida avui a la tarda a l'ajuntament de Castell-Platja d'Aro, amb la signatura del conveni de creació. Aquesta iniciativa és impulsada conjuntament per l'Ajuntament, la mateixa UdG i l'associació Viu Autisme.

L'artífex d'aquesta iniciativa és el professor Paco Jiménez. La nova càtedra neix a l'empara d'un projecte integrador que preveu la col·laboració d'institucions, persones, famílies i professionals de l'educació, la pedagogia, la psicologia, la salut, el benestar i el treball social que treballen en l'àmbit dels trastorns generalitzats del desenvolupament i molt especialment en els trastorns de l'espectre autista (TEA).

Divulgació

La preocupació bàsica de la càtedra és divulgar i donar a conèixer el món de les persones afectades pels TEA i col·laborar en la coordinació dels processos d'intervenció educativa interdisciplinària des de la formació i la recerca. La finalitat principal serà, doncs, impulsar l'atenció i el desenvolupament d'activitats de formació, d'investigació científica i de transferència de coneixement en què participin les persones i grups d'experts interessats en aquest àmbit i centres especialitzats, tant de Girona com de la resta de Catalunya, l'Estat espanyol i altres països. L'objectiu és que la càtedra esdevingui un centre de referència de tipus acadèmic en l'àmbit comarcal, nacional i internacional pel que fa a l'educació de l'espectre autista, i constituir una eina tecnològica per a l'assistència, la docència i la recerca i realitzar la consegüent extensió acadèmica i cultural.

Paco Jiménez és el precursor del grup de recerca en autisme de la UdG i el que ha establert les bases per poder crear aquesta càtedra, ja aprovada en una sessió del consell de govern. Amb tot, ell no la dirigirà perquè és jubilat i passarà el testimoni a Montserrat Vilà, professora també de la Facultat d'Educació i Psicologia, que en serà la directora. L'acte de signatura del conveni tindrà lloc avui a dos quarts de set de la tarda a la sala d'actes de l'ajuntament de Castell-Platja d'Aro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia