Societat

societat

Crida perquè Premià de Mar surti al carrer per Can Sanpere

La plataforma que defensa que l'antiga fàbrica passi a ser un espai públic convoca dissabte una manifestació

L'anunci de desallotjament al gener de l'espai ocupat obliga a accelerar les accions

La plataforma en defensa de l'antiga fàbrica de Can Sanpere de Premià de Mar està fent aquests dies una intensa campanya a través de les xarxes socials per mobilitzar la gent perquè assisteixi a la manifestació convocada per a aquest dissabte. L'anunci de desallotjament d'aquestes instal·lacions –que ara estan ocupades– el 13 de gener que ve ha obligat la plataforma que defensa la titularitat pública d'aquest espai a accelerar les accions reivindicatives.

Una de les portaveus de l'entitat, Anna Torner, va explicar que la concentració vol arribar al màxim nombre de punts de la ciutat: “Serà una manifestació llarga, que tindrà l'inici a l'estació de tren i acabarà a la mateixa fàbrica.” Torner va avançar que durant la concentració, que començarà a les dotze del migdia i acabarà a les dues de la tarda, està previst fer “algunes accions” que no va voler revelar. “Volem que a la manifestació hi assisteixi el màxim nombre de persones per fer pressió”, va dir la portaveu, que no es va atrevir a pronosticar el nombre de participants. “Si arribéssim a 1.000 persones seria un èxit”, va comentar Torner, que va remarcar que la gent que hi vulgui assistir “estaria bé” que hi anés vestida de verd.

Passos següents

Segons la portaveu de la plataforma, el pas següent en relació amb el procés de Can Sanpere tindrà lloc en el ple ordinari previst per a la setmana que ve, en què possiblement s'inclourà una moció en què es demanarà el suport per a l'expropiació de les antigues instal·lacions fabrils i una proposta per fixar una moratòria pel que fa al desallotjament previst. Finalment, Torner va explicar que, de moment, el govern local –CiU i el PSC– encara no els ha comunicat si es tornaran a fer les reunions amb ells. I és que arran de l'aparició d'unes pintades amenaçadores la setmana passada a l'ajuntament –de les quals la plataforma es va desmarcar– el govern va decidir trencar les relacions amb ells.

LA FRASE

Volem que a la manifestació hi assisteixi el màxim nombre de persones per fer pressió
Anna Torner
portaveu de la plataforma de Can Sanpere


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.