Societat

municipal

premis

El Premi Peix Fregit de Palafrugell, per al Port Bo

L'entitat Salvem el Golfet és reconeguda com la millor iniciativa de l'any per la “lluita en defensa del territori i el paisatge”

El guardó Palafrugellencs de l'Any recau en una dotzena de persones

El Premi Peix Fregit de Palafrugell d'aquest any era quasi obligat, a part de sobradament merescut. Port Bo ha celebrat el cinquantè aniversari cantant havaneres a dalt dels escenaris i és l'iniciador de la cantada de Calella. I els integrants del grup ho van agrair obsequiat el públic, que omplia el Teatre Municipal, amb tres havaneres. Era la 34a edició d'aquests premis, organitzats per l'equip de Crònica de l'Any i Edicions Baix Empordà, amb el suport de l'Ajuntament.

El moment més curiós de la vetllada va ser quan l'alcalde, Juli Fernández, va haver de lliurar el guardó a la millor iniciativa de l'any als representants de Salvem el Golfet, amb qui manté discrepàncies quant a la polèmica construcció d'un xalet en aquest indret de Calella. Amb aquest guardó els organitzadors van voler reconèixer la seva lluita en defensa del territori i el paisatge de Palafrugell.

Precisament, el director adjunt d'El Punt Avui Jordi Grau va utilitzar, per presentar la Crònica de l'any, la concessió del guardó a Salvem el Golfet per remarcar “el compromís amb el periodisme en estat pur, lliure, compromès amb la societat i veraç” de l'equip organitzador. De fet, va destacar la reivindicació de la plataforma com un dels actes rellevants del 2016 que recull la Crònica, juntament amb la concessió de la Creu de Sant Jordi i la medalla d'honor de la vila a uns dels pares de l'havanera, Josep Bastons. Grau va voler recordar i lloar el dibuixant i caricaturista Miquel Ros, mort el febrer passat, i Santi Massaguer, mort el 2013, vinculats tots dos a El Punt i tots dos pilars de la Crònica de l'any.

El guardó Palafrugellencs de l'Any el van compartir: la model internacional Laura Mesas; la xef de La Xicra, pionera de la garoinada, Anna Casadevall; Núria Vives, pels més de 30 anys del centre L'Eix; el campió de country Toni Ruiz; Dani Martínez, millor sommelier de Catalunya 2016; Jesús Gich, del col·lectiu NOSA; Jordi Domingo, per la creació del sorbet de cremat; la il·lustradora Bruna Valls; Francesc Almagro, per haver fet la ruta cap Nord-Palafrugell en bicicleta; Joan Botey, promotor del patrimoni de les Gavarres; el defensor del ciutadà Bertrand Hallé, i el cantant d'havaneres Txiqui Ramon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia