Societat

Els veïns de Bàscara s'oposen a la venda de l'edifici de l'ajuntament

Quasi el setanta per cent dels qui van participar en la consulta popular es pronuncien en aquest sentit

L'alcalde recorda que el no és vinculant

“El no és vinculant i el sí és l'última solució”, havia remarcat l'alcalde de Bàscara, Narcís Saurina, els dies previs a la consulta popular sobre la venda de l'edifici de l'ajuntament per fer front a un endeutament heretat del 325 per cent del pressupost municipal. Estaven cridats a participar-hi un total de 857 veïns i ho van fer el 31,4 per cent. I, ahir, el no va guanyar amb 184 vots dels 270 emesos, un 68,1 per cent; 72 van votar favorablement a la venda de la casa consistorial, deu es van abstenir i hi va haver quatre vots nuls.

Ara, doncs, l'Ajuntament de Bàscara haurà d'intensificar les alternatives en què està treballant. I l'opció amb què compta més és la urbanització d'un polígon industrial a prop d'Orriols, que ja permetrà ingressar més de 100.000 euros d'IBI l'any vinent. L'alcalde va explicar que aquest polígon és la peça clau del pla de sanejament de les finances municipals que han redactat i que preveu eixugar el deute amb els bancs l'any 2029. “Si s'activa el nou polígon es podran eixugar els més d'1,5 milions que encara quedaran pendents”, va indicar. Entre d'altres, aquest deute acumulat prové de l'expropiació del castell i del muntant que es deu al BBVA per obres al pavelló, tot i que, segons l'alcalde, no ho han pogut concretar perquè falten factures. Narcís Saurina va explicar que també estan negociant els 1,5 milions de deute que l'Ajuntament té amb l'Estat per passar-lo a crèdit. En concret, han demanat tres anys de carència per pagar proveïdors i deu anys més per tornar els diners que corresponen a l'Estat.

LES XIFRES

68,1%
dels veïns
van participar ahir en la consulta popular per determinar el suport a la venda de l'ajuntament
857
veïns
estaven cridats ahir a participar a la consulta i ho van fer un total de 270, és a dir, el 31,4%

Més de dos-cents anys per eixugar el deute

La venda de l'actual edifici de l'ajuntament de Bàscara hauria comportat uns ingressos d'un milió i mig d'euros. El trasllat de les dependències municipals, en cas de fer-se efectiu, hauria tingut un cost al voltant dels 150.000 euros. A falta de la liquidació del pressupost actual, Saurina va afirmar que hauran obtingut beneficis equivalents al 0,5% del deute. “A aquest ritme, trigaríem 200 anys a eixugar el deute”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia