Societat

La cursa de Sant Silvestre de Cardona avança la data

Es fa avui i, a més de ser popular, aquesta edició també és competitiva

S'hi espera un centenar de participants

Molts pobles intenten dir adéu a l'any de la manera més sana possible: fent esport, ja sigui corrent o caminant. Un d'ells és Cardona, que celebra la tercera edició de la cursa de Sant Silvestre amb una novetat important, el canvi de data. Del 31 passa al 30 ja que “ens ho ha demanat força gent, sobretot el grup de Marxa Nòrdica de Cardona, que tenia ganes de participar-hi però el dia 31 no els anava gaire bé perquè sent la nit de Cap d'Any molts marxaven, toca perruqueria, anar a comprar...”, expliquen fonts de l'organització. També per clam popular enguany s'ha afegit la part competitiva a la proposta, que aquesta edició oferirà una cursa popular i una altra de competitiva, amb premis per als tres primers classificats en la categoria masculina i femenina. A més, s'ofereixen curses infantils. Una oferta molt àmplia per arribar a “tots els públics i edats, així no hi ha excusa per no participar-hi”. En total s'ofereix, doncs, quatre curses: la de 350 metres (p3, p4 i p5), dues de 750 metres (1r, 2n i 3r; i 4rt, 5è i 6è) i la cursa dels grans, a partir de 12 anys, de 5.230 metres, que pot ser popular o competitiva. Una altra novetat d'aquest 2016 és el cronometratge amb xip, continuen destacant fonts organitzatives, les quals esperen superar aquest any el centenar de participants. Finalment, acaben recomanant “portar frontal, sobretot els participants que competeixen, ja que hi ha una part del camí poc il·luminada”.

Les curses comencen a les cinc de la tarda, amb sortida i arribada totes elles a la plaça de la Fira, davant l'església de Cardona. Al recorregut llarg, la variant més significativa és la volta al Camí Nou, un camí que envolta el castell, punt poc il·luminat i lloc on es recomana portar el frontal, sobretot per a aquells que no volen afluixar la marxa. El preu és de 3 euros les curses infantils i 10 la dels grans anticipada, o bé 12 euros per a qui s'hi inscrigui el mateix dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.