Societat

Torroella espera una Festa de Nassos més participativa

Arriba una nova Festa de l'Home dels Nassos, que es preveu amb més públic ja que enguany cau en dissabte

La celebració es complementa amb la Cursa dels Nassos pels carrers de la vila

Quan només falta un dia per acabar l'any, apareix al carrer d'algunes poblacions una de les figures més enigmàtiques del calendari: l'Home dels Nassos, un personatge que posseeix tants nassos com dies té l'any. A Torroella de Montgrí la tradició continua, sent, segons paraules de l'organització –Activa't i l'Ajuntament–, “un dels pocs pobles de la demarcació de Girona que la celebra”. Es té constància que a la vila a finals dels anys seixanta i principi dels setanta ja s'havia fet, tot i que es va recuperar fa uns dotze anys. A partir d'aquest moment no s'ha deixat de fer, i s'ha convertit en una tradició molt esperada especialment pels més petits. La celebració sempre segueix el mateix esquema: comença a dos quarts de dotze del migdia a la plaça de la Vila, des d'on es rep l'Home dels Nassos. Després s'ofereix una cercavila amb l'acompanyament dels Tambors del Baix Ter, que acaba amb un pica-pica popular a la plaça de la Vila. La festa d'aquest 2016 es preveu més participativa ja que la diada s'escau en dissabte. La programació es reprèn a la tarda, amb la Cursa de Nassos (17.30 h), una cursa popular, festiva i solidària pels carrers de la vila. Hi ha tres categories: 950 metres per a participants de 6 a 9 anys, 2.500 metres per als de 10 a 13 anys i 5.000 metres per a majors de 14 anys. La inscripció és gratuïta, només cal portar un quilo d'algun aliment de llarga conservació que recolliran voluntaris de Càritas Baix Ter.

MÉS ‘NAPIUTS

'

L'Home dels Nassos també es deixarà veure pels carrers d'Olot. El popular personatge passejarà demà pels carrers de la ciutat acompanyat d'una banda musical. També repartirà caramels a tota la quitxalla, a qui demanarà si porta tants nassos com dies té l'any. Una altra vila que celebra aquesta festa és Camprodon, que gaudeix d'un peculiar Home dels Nassos que també es passeja amb música i repartint nassos, tot recordant que és el darrer dia d'un any que s'acaba. Aquesta tradició també es manté a la Jonquera, amb la passejada del simpàtic capgròs acompanyat per xanquers i grallers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia