Benicarló impulsa una ordenança per regular l'absentisme escolar

Les regidories de Benestar Social i Educació han iniciat contactes amb els centres educatius de Benicarló per tirar avant una ordenança que regule els protocols d'intervenció en els casos d'absentisme escolar per contribuir a la seua disminució.

Segons ha explicat la regidora de Benestar Social, Sarah Vallés, en principi, l'ordenança fixaria una comissió de seguiment encarregada de controlar l'absentisme que estaria formada per un membre o més de cada centre educatiu, representants de Serveis Socials, de la Regidoria d'Educació, del Consell Escolar Municipal i de la Policia Local. La comissió es reuniria periòdicament per fer un seguiment i per proposar mesures d'actuació per a cadascun dels casos d'absentisme.

En les reunions que s'han encetat aquesta setmana, els representants del món educatiu han coincidit a assenyalar la necessitat d'implicació de tots els agents i, sobretot, la importància de diferenciar les causes i conseqüències que generen l'absentisme escolar en educació primària i en secundària.

Ajuntament i educadors han acordat estudiar experiències d'altres municipis que han treballat aquesta problemàtica i que poden aportar resultats positius. Mantindran properes reunions per perfilar els detalls i els mecanismes d'actuació de cadascuna de les parts implicades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.