Societat

Urbanisme

BCN World

Aturem BCN World vol recórrer el projecte als jutjats

La plataforma està preparant un recurs contenciós contra el pla director i demanarà la suspensió cautelar

Els contraris a la construcció d'un complex d'oci i joc a tocar de Port Aventura, entre Vila-seca i Salou, posen en marxa la maquinària judicial. Mentre que avui està previst que el pla director urbanístic (PDU) del centre recreatiu turístic (CRT) quedi aprovat definitivament amb la signatura del conseller de Territori, Josep Rull, la plataforma Aturem BCN World (nom amb què s'ha conegut popularment el projecte) va anunciar ahir que presentarà un recurs contenciós administratiu contra la modificació urbanística. “El cas ja està en mans d'advocats i s'està estudiant si és viable”, va detallar ahir el portaveu de la plataforma, Joan Pons.

Aturem BCN World va fer ahir una crida a les diverses entitats que en formen part per tal que donin suport a l'acció judicial. Els opositors al projecte, de fet, hauran d'actuar amb rapidesa per tal de reaccionar per via judicial, ja que el termini per recórrer l'aprovació definitiva serà segurament de seixanta dies a partir de la seva publicació oficial, que està previst que es faci demà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

“Demanarem la suspensió cautelar del PDU quan presentem el recurs”, va avançar Pons. Fonts de la plataforma destaquen que aquesta seria l'única manera d'evitar que una hipotètica resolució judicial arribi després de l'execució de les obres. Amb l'aprovació definitiva, les operadores tindran tres mesos per presentar les candidatures per assumir el desenvolupament del complex, i després el govern tindrà tres mesos més per fer una resolució.

Sobre el contingut del recurs, fonts de la plataforma insisteixen que el PDU no garanteix aspectes com ara el subministrament d'energia o d'aigua i l'accés en transport públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia