Societat

Municipal

Llavaneres necessita més finançament per al pavelló

L'obra, que es vol convertir en un exemple d'equipament sostenible i autosuficient, s'ha encarit 1,5 milions d'euros

L'Ajuntament reclama que la Generalitat i la Diputació assumeixin el sobrecost

El futur pavelló de Sant Andreu de Llavaneres, una de les obres més llargament reivindicades, necessita més finançament perquè comenci a ser una realitat. El govern municipal, integrat per ERC i Acord per Llavaneres, admet que el fet d'haver apostat clarament per disposar d'un equipament cent per cent sostenible i modèlic i que fins i tot no necessiti climatització ha encarit el projecte. “El nostre pavelló serà un dels primers que complirà una directiva europea que preveu que tots els edificis públics siguin autosuficients quant a consum d'energia”, reconeix el regidor d'Urbanisme, Josep Ruiz.

Un sobrecost que l'Ajuntament vol que assumeixi la Generalitat o la Diputació, ja que han estat aquestes administracions les que han convidat Llavaneres a fer aquesta prova pilot. De moment, el pressupost s'eleva a uns 3,7 milions d'euros, gairebé un milió i mig més del que s'havia previst inicialment, però tant Ruiz com el mateix alcalde, Joan Mora, mantenen que, si no es vol retardar més la construcció i es vol obrir d'una vegada la licitació, caldrà fer alguns ajustos. Uns treballs per als quals el consistori ja ha rebut ajudes supramunicipals per un valor de 2,3 milions d'euros. Mentre no arriben noves aportacions econòmiques, el que sí que s'ha fet és posar a la venda totes les parcel·les municipals que hi ha al polígon industrial. Segons els càlculs, si s'adjudiquessin totes, s'ingressaria al voltant d'un milió i mig d'euros. Uns ingressos extraordinaris suficients per fer el pavelló a la zona dels Ametllers.

Deu anys a precari

L'Ajuntament fa anys que ocupa un poliesportiu que ja no és municipal i que té sobreocupació per l'elevada demanda dels clubs. La fallida de l'empresa Proinosa, que és la que havia de fer el nou equipament, va portar a aquesta situació. L'Ajuntament va signar el 2006 un contracte amb la constructora per disposar d'una gran zona esportiva al municipi. El consistori va pagar l'obra amb la cessió d'uns terrenys urbanitzables al centre del poble on es podien fer uns dos-cents habitatges, però deu anys després només està acabat el camp de futbol, que per acabar-ho de complicar arrossega algunes deficiències importants, com ara humitats i problemes amb l'enllumenat.

La ciutat esportiva promesa, aleshores valorada en més de 17 milions, incloïa, a més d'aquest pavelló poliesportiu, un gimnàs, una piscina coberta, un aparcament i diferents camps de futbol 7. El 2010, però, la companyia va presentar concurs de creditors amb tots els equipaments pendents de fer. “Llavaneres ha tingut molt mala sort perquè això es va dibuixar en plena bombolla immobiliària quan tot es veia fàcil”, lamenta l'alcalde.

LA XIFRA

3,7
milions
d'euros és el que ara costa el nou pavelló, quan inicialment s'havia pressupostat en 2,2 milions.

LA FRASE

Esperem que el sobrecost no el pagui Llavaneres i recaigui en la Generalitat o la Diputació
Josep Ruiz
regidor d'urbanisme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia