Societat

Successos

Un incendi a l'escenari obliga a evacuar una festa de Cap d'Any a les Borges Blanques

Cremen tres vehicles a Sant Feliu de Guíxols durant la nit

Els Bombers també treballen en incendis de vegetació a Vaquèira i Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant i en fuites d'aigua a Sant Adrià del Besòs i Girona

Un incendi en una festa a les Borges Blanques (Les Garrigues) i tres vehicles cremats a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) han estat els serveis més destacats dels Bombers de la Generalitat durant la nit de Cap d'Any. El cos d'emergències també ha treballat en dos incendis de vegetació a Vaquèira (Val d'Aran) i Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant, i en fuites d'aigua a la via pública a Sant Adrià de Besòs i a Girona.

Poc minuts abans de les quatre de la matinada s'ha declarat un foc en una cortina de l'escenari del Pavelló Municipal, on se celebrava la revetlla a les Borges Blanques. L'incident ha activat quatre dotacions dels Bombers. Tan bon punt han arribat, i amb la col·laboració de la Policia Local, s'ha ordenat l'evacuació preventiva del recinte, on hi havia unes 250 persones en el moment dels fets. L'incendi ha quedat extingit a les 04.33 hores. A continuació els Bombers han procedit de ventilar l'interior del poliesportiu.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat 2 unitats, ha atès i ha donat d'alta in situ un parell de persones que havien inhalat fum.

Tres vehicles cremats

També de matinada, els Bombers han treballat en l'extinció de tres vehicles incendiats a Sant Feliu de Guíxols. El primer avís s'ha produït a les tres de la matinada per una furgoneta que cremava davant el número 18 del carrer Guifré el Pilós i ha mobilitzat un vehicle dels Bombers. El fum ha afectat la façana de la casa del davant, així com les persianes i els vidres de la finestra més propera al lloc de l'incendi. La propietària de l'immoble ha hagut de ser evacuada com a mesura preventiva mentre els Bombers realitzaven les tasques d'extinció.

A les cinc de la matinada s'ha rebut l'alerta del segon incendi d'un vehicle estacionat, en aquest cas al davant del número 15 del carrer de Castell d'Aro. El foc ha destruït totalment el vehicle però no hi ha hagut afectació a la finca del davant. Hi ha treballat una dotació dels Bombers.

El tercer cas s'ha produït poc abans de dos quarts de sis. Una furgoneta aparcada al carrer Bilbao ha resultat totalment cremada. Hi han treballat 2 dotacions dels Bombers, que en poc més de mitja hora han pogut sufocar l'incendi. Tampoc en aquest cas hi ha hagut afectació a les finques del davant.

Incendis de vegetació

D'altra banda, quatre dotacions dels Pompièrs d'Aran han treballat en un petit incendi de vegetació en un pendent de la muntanya entre la Pleta del Rei i Tanau mitja hora després de la mitjanit. El foc s'ha pogut controlar cap a tres quarts de dues i mitja hora després ha quedat extingit. En total, han cremat 800 metres de matoll

Dissabte al vespre la Policia Local de Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant va alertar els Bombers de la Generalitat d'unincendi en una parcel·la de la urbanització Els Infants. El foc es va declarar a les set del vespre i va suposar l'activació d'una dotació dels Bombers. En total, va cremar una superfície de 100 m2 de pinassa i de brossa repartida en tota la parcel·la.

Fuites d'aigua

Dissabte a la nit, cap a dos quarts de deu, una dotació dels Bombers va fer una sortida a Sant Adrià de Besòs per una fuita d'aigua a la via pública, en concret a la cruïlla de l'avinguda del Maresme amb el carrer Indústria. La intervenció va consistir a activar les companyies de serveis perquè enviessin tècnics a comprovar que la fuita no hagués malmès cap conducte de gas ni cap instal·lació elèctrica, cosa que va quedar immediatament descartada per les operadores. Finalment, els tècnics de la companyia d'aigua es varen fer càrrec de la reparació de la fuita, que havia començat per una canonada rebentada.

Un servei similar s'ha fet aquest matí a Girona poc abans de tres quarts de deu. En aquest cas, la fuita ha afectat un tram de l'avinguda de Josep Tarradellas, que ha malmès el ferm del carrer. Tres dotacions dels Bombers s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han marxat del lloc un cop s'ha confirmat que no hi ha hagut afectació a les instal·lacions de les altres companyies de serveis. Tècnics de l'aigua s'han fet càrrec de la incidència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona

Més de 3.000 nens i nenes participen en els casals d’estiu municipals 

GIRONA
medi ambient

Mataró habilita sis equipaments municipals com a refugis climàtics

Mataró

El Consorci d’Aigües té més marge per executar les obres d’emergència a l’Alt Empordà

GIRONA

L’11è Ensorra’t de Blanes inclourà 4 nits de concerts del 24 al 27 de juliol

BLANES

L’Ajuntament condemna el maltractament animal a Can Buch

LLORET DE MAR
MEDI AMBIENT

Reus comença a instal·lar els sensors per controlar l’aire i el soroll

Reus
salut

Augmenten un 5,3 % les urgències a l’Hospital en un any

figueres