Societat

Festes i tradicions

El carter de tot el poble

Amb l'empenta de les Mames Unides Modernes, la Vall d'en Bas ha consolidat a Sant Esteve un dels campaments dels Reis de l'Orient més reeixits de la Garrotxa

Hi impliquen moltes entitats, particulars i l'Ajuntament

Benzina femenina. Això és el que representen les MUM, les Mames Unides Modernes de la Vall d'en Bas. Per esvair qualsevol mena de dubte només cal haver visitat el campament dels Tres Reis de l'Orient que van treure's de la butxaca de la imaginació i de la creativitat i que es va poder visitar ahir al vespre al prat del poble de Sant Esteve. Com la majoria de coses bones de la vida, l'associació es va crear per casualitat, després que un grup de mares decidís organitzar per Tot Sants una nit de la por, aprofitant que els seus fills sortien igualment disfressats pels carrers del poble. Va ser un èxit i va fer grup. Es van adonar que tota la creativitat i les complicitats que havien aglutinat no es podien perdre. I d'aquella Nit de la Por en van sortir les MUM. Per casualitat, però ara es veu que era una necessitat per a la dinamització social.

L'entitat ha anat organitzant amb la complicitat del consistori actes, sempre al nucli antic de Sant Esteve, perquè un altre dels seus objectius és dur activitat i vida a aquest sector. I precisament ahir van obrir el campament reial, que, en la seva segona edició, s'ha consolidat com a referent del Nadal de la vall. La complicitat desinteressada amb altres entitats, particulars i l'Ajuntament han estat clau per aconseguir-ho. El propietari del prat, que cedeix els jardins de casa seva, i el suport logístic de l'Ajuntament, passant per les famílies de les membres de les MUM, professionals de diversos àmbits, com els de la perruqueria, i moltes persones a títol individual. Més d'un centenar de persones, que van activar un campament on tots els nens de la Vall d'en Bas que van voler van poder lliurar la carta amb les seves peticions i il·lusions als Tres Reis, els quals, a més, els van obsequiar amb un petit regal. Hi van accedir per un camí de llantions de tots colors i, un cop a l'interior i abans d'arribar al carter, van poder acostar-se a l'arbre dels bons desitjos, a la vela on hi havia el patge que recull xumets, a la que hi havia els fabricants de caramels i a la del carboner, on van poder conèixer per què té gust dolç o salat, etc. I tot amb una ambientació fascinant, aconseguida amb efectes de llum i so.

Ahir, doncs, als jardins de la casa pairal del prat de Sant Esteve d'en Bas tots estaven enfeinats, però va pagar la pena només per veure les cares d'il·lusió dels visitants més petits del municipi. Els patges i les princeses protagonistes del campament, a més, participaran per primera vegada a la cavalcada de demà. La cadena de complicitats s'eixampla i d'això se'n beneficia tot el municipi.

Molta mainada
El campament de Sant Esteve d'en Bas va ser molt visitat i celebrat, sobretot pels més petits. Va ser la segona edició i va superar l'afluència de l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia