Societat

Els Pastorets de Pals enceten la 37a temporada

El pavelló local es transforma per al muntatge, un dels pocs que posen en escena l'obra ‘La flor de Nadal', de Francesc d'Assís Picas

L'última representació, la més popular, es pot veure a teló obert

Després de 37 edicions a l'esquena, pocs nervis té Xicu Roig quan està a punt d'estrenar una nova temporada dels Pastorets de Pals, que avui ompliran el pavelló municipal, transformat per a l'ocasió. “Aquest any es poden veure poques novetats, ja que l'any passat ja vam canviar tot el muntatge, principalment els quatre personatges protagonistes: els dos pastors, el dimoni gros i sant Josep”, explica el director, que destaca la música en viu de la representació, amb piano, violoncel i sis noies cantant en directe. També sobresurten les dues danses que s'ofereixen, la de les bruixes i la dels esquelets, que cada any canvien els passos. Un altre tret diferencial d'aquests Pastorets és l'obra que es representa, La flor de Nadal, de Francesc d'Assís Picas, que Xicu Roig va escollir fa 37 anys perquè era un muntatge “diferent, més viu i en què hi ha més personatges i, per tant, pot participar-hi més gent”. “A més, el seu autor encara és viu i ens sol venir a veure cada any, tot i que aquest, per problemes mèdics, dubto que pugui venir”, comenta. Un altre poble amb molta tradició representant aquests Pastorets és l'Ametlla de Merola, per això cada any els encarregats dels Pastorets de Pals, l'Associació Cultural i Esportiva El Pedró, organitzen un autocar per anar-los a veure.

En total una cinquantena d'actors donen vida als Pastorets de Pals, que es poden veure avui i també els dies 8 i 15 de gener a les sis de la tarda –apleguen prop d'un miler d'espectadors–. Precisament, l'últim dia ofereixen una funció diferent, ja que es pot veure a teló obert: després de cada escena no abaixen el teló, sinó que es pot veure com es treballa en el canvi d'escenaris. Sens dubte, la sessió més popular i un “homenatge a les persones que no actuen però treballen per oferir tots els decorats de la representació”, exposa Xicu Roig, que acaba convidant a tothom a veure “una de les activitats més seguides i estimades a la vila”.

Dades d'interès

Dates: 6, 8 i 15 de gener.

Horari: a les 18.00 h.

Lloc: Pavelló poliesportiu.

Ho organitza: Associació Cultural i Esportiva El Pedró.

www.pals.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot

Denuncien actes vandàlics a les instal·lacions de la piscina municipal

quart
mobilitat

Acreditats 11.000 vehicles per moure’s durant la Copa Amèrica

Barcelona
URBANISME

Concurs de projectes per al Pla de Millora Urbana de la Mariola

Lleida

Les platges de Calella i Llafranc tenen una concentració de microplàstics per sota de la costa catalana

PALAFRUGELL
salut

Manresa serà seu del Circuit de caminades de marxa nòrdica per a tothom

Manresa