Societat

Festes i tradicions

Els Reis d'Orient desembarquen al Maresme

Els municipis de la comarca ja ho tenen tot a punt per rebre Ses Majestats

Tordera estrena un espectacle de dansa que acompanyarà el seguici

El Maresme ja ho té tot a punt per a una de les cites més esperades de l'any: l'arribada avui dels Reis d'Orient. Enguany un dels municipis que presenten novetats en la cavalcada és Tordera. D'una banda, s'estrenarà un espectacle de dansa per acompanyar el seguici de Melcior, Gaspar i Baltasar. Aquest muntatge anirà a càrrec d'unes 60 nenes (20 per a cada rei), que aniran ballant i acompanyant Ses Majestats al llarg de tot el recorregut pel municipi. L'altre canvi en la cavalcada torderenca afectarà el llançament dels 300 quilos de caramels, que es farà des de l'última carrossa de la comitiva.

A Pineda de Mar, el seguici reial es concentrarà a l'avinguda Mediterrani i l'enfilarà cap amunt. Durant el trajecte, els Reis aniran fent parades en diverses places per fer l'adoració al pessebre. El punt final serà la plaça Catalunya, on es faran els parlaments, amb traducció al llenguatge de signes, i on Ses Majestats rebran la clau màgica a través d'un pilar que aixecaran els Castellers de l'Alt Maresme. De fet, aquesta colla castellera repetirà aquesta acció simbòlica a Calella i Palafolls.

Per la seva banda, Premià de Mar consolidarà el nou recorregut de la comitiva reial encetat l'any passat. Després que Melcior, Gaspar i Baltasar arribin al municipi a la zona del Palmar, enfilaran els carrers de Premià de Mar fins a la plaça de l'Ajuntament, on se'ls farà una rebuda. A continuació, es donarà el tret de sortida a la cavalcada des del carrer de la Mercè i es passarà pel centre del municipi fins a arribar a la plaça dels Països Catalans.

Com és habitual, Mataró engegarà la cavalcada a la plaça de Puerto Rico i, un any més, consolidarà el recorregut canviant la ronda Alfons XII per la ronda Francesc Macià. Un cop arribin a l'ajuntament –amb alguna sorpresa prevista– i facin els parlaments, per quart any baixaran fins a la plaça Santa Anna per explicar als infants el conte de Reis. En la cavalcada de la capital del Maresme, en què participen unes 800 persones, està previst que es llancin 1.500 quilos de caramels sense gluten.

Al Masnou, els Reis arribaran per mar i enfilaran la carretera d'Alella per arribar a la part alta del municipi. Des d'allà, tocarà baixar per l'avinguda Joan XXIII fins al centre per acabar a la plaça dels Països Catalans.

1.500
quilos
de caramels sense gluten es llançaran durant la cavalcada dels Reis Mags de Mataró.
60
nenes
dansaran al costat dels Reis Mags, una de les novetats de la cavalcada de Tordera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.