Societat

societat

Ecologistes volen l'impost nuclear vinculat a la fi de les centrals

L'impost sobre el risc mediambiental de la producció, manipulació, transport, custòdia i emissió d'elements radiotòxics, amb el qual el govern vol gravar les nuclears catalanes aquest any, ha d'anar vinculat a un compromís de tancament de les centrals. Aquesta és la petició d'Ecologistes en Acció davant la inclusió de la mesura impositiva en el projecte de llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic. Els ecologistes valoren que el govern reconegui per primer cop la “perillositat” i el “risc” per a les persones que suposa l'energia nuclear. Tot i això, consideren que deslligar l'impost de la finalització de l'activitat suposaria “acceptar una activitat que pot derivar en perjudici de la ciutadania a canvi de diners”.

“A la salut i les persones no se'ls pot posar preu”, alerten des de l'entitat ecologista. Així, demanen al govern que, encara que ara no en tingui les competències, en vista d'un possible traspàs o bé d'arribar a l'autogovern, “es defineixi clarament sobre l'activitat de les centrals nuclears al territori”. Una de les qüestions que plantegen és el creixement de la possibilitat de “risc d'accident” a mesura que les instal·lacions nuclears envelleixin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia