Societat

L'Ebre recull aliments per als refugiats a Grècia

Una delegació de la fundació Provocant la Pau ha de sortir avui d'Amposta (Montsià) cap a Grècia per assistir els refugiats que s'apleguen a dos camps de l'àrea de Tessalònica. Amb el nom d'operació Escalfor, l'entitat ha omplert un tràiler d'aliments per afrontar les peticions d'ajuda humanitària, que s'han accentuat amb l'arribada del fred.

Durant tota la setmana s'han habilitat diferents punts de recollida al Baix Ebre, al Montsià i a la Ribera d'Ebre, on s'han recollit aliments de primera necessitat. La crida s'ha centrat en menjar com patates, alls i cebes –amb les quals es poden preparar plats calents–, així com begudes com ara te o cafè soluble.

“No és un lloc perquè hi estigui ningú, i menys un refugiat que surt de la guerra o xiquets i nadons”, assegura Joan Enric Reverté, president de la fundació Provocant la Pau.

L'ajuda recollida ha d'afavorir 1.100 persones, de 300 famílies. L'entitat destaca la resposta ciutadana. De fet, a principi de setmana s'havien habilitat els baixos de la biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta com a centre logístic, però el bon acolliment de la iniciativa ha obligat a canviar-ne l'emplaçament.

La fundació denuncia el paper dels governs europeus. “Estem fent el ridícul humanitari a escala mundial”, lamenta Reverté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia