Societat

turisme

iniciativa

Marxa per potenciar turísticament la boira

Unes 700 persones van caminar per l'entorn de les banquetes dels canals d'Urgell en un ambient assolellat i festiu

Els productes de proximitat i les cassoles de tros van ser uns dels protagonistes de la jornada

A tres quarts de nou del matí d'ahir, diumenge, l'ambient previ a la 3a Marxa de la Boira s'escalfava al pavelló firal de Mollerussa, punt que va aplegar els seus més de 700 participants. Allà els va donar la benvinguda el DJ i productor musical Marc Marzenit, que enguany va apadrinar aquesta prova de caràcter no competitiu i que s'ha afegit al circuit de marxes saludables de Ponent.

Al seu torn, l'Agrupació Sardanista de Mollerussa va dur a terme una ballada amb què després es va donar inici a la caminada. Els participants podien triar entre dos recorreguts, un de 22 quilòmetres i un altre de més curt, de 10, que va transcórrer per les banquetes dels canals d'Urgell.

Tot i l'absència de la boira d'aquest diumenge, la prova va servir per conscienciar els seus participants del valor identificatiu que aquest fenomen meteorològic té per al territori, amb l'objectiu de poder-lo potenciar com a recurs turístic. “Potser ens ajuda a estimar més la boira. A vegades n'estem cansats i no valorem el que tenim”, explicava l'Àngels Solanes, una de les participants.

Un dels punts de trobada on es va instal·lar un avituallament amb diversos productes de proximitat va ser el salt del Duran. El tast de la cassola de tros vegetariana, i també de la tradicional, va servir per tancar la jornada, juntament amb un col·loqui en què diversos defensors i detractors de la boira van compartir la taula.

L'organització de la marxa va valorar satisfactòriament el desenvolupament de la iniciativa que, segons va dir Irene Barón, servirà per “treure la negativitat que hi ha per la boira”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia