Societat

Demanen que absolguin una dona de Vidreres que obtenia il·legalment la llum i l'aigua

Les empreses Endesa i Riera Cabanyes li reclamaven més de 3.000 euros, però cap representant seu es va presentar ahir al judici, a Santa Coloma

El fiscal va demanar ahir l'absolució d'una veïna de Vidreres, Carolina Borrell, en el judici a Santa Coloma de Farners arran d'una denúncia de les empreses subministradores d'aigua i llum, Endesa i Riera Cabanyes, respectivament, per frau, i del Banc Santander per haver ocupat l'habitatge on viu. La dona va rebre ahir el suport d'un nombrós grup de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i de la plataforma Aliança contra la Pobresa Energètica. El fiscal va demanar l'absolució atès que no es va presentar ningú del banc ni de l'empresa de l'aigua, mentre que el representant d'Endesa va arribar quan el cas ja estava vist per a sentència.

Endesa reclamava a Borrell 1.958 euros i Riera Cabanyes, 1.191, en concepte de consums des que viu a la casa, aproximadament des del juny de l'any passat. L'advocada de Borrell, Noèlia Gómez, va explicar que la dona està negociant amb el banc un lloguer social i atribueix a aquest fet que ningú del banc anés al judici. La portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano, va considerar desproporcionades les quantitats que reclamaven les empreses, ja que el consum d'aigua que calcula Riera Cabanyes, va dir, seria quinze vegades superior al consum habitual d'un habitatge amb dues persones a les comarques gironines, i el de la llum equivaldria a set hores diàries de potència màxima. Borrell va explicar que vol pagar un lloguer social, tot i que ara no té feina i només cobra un ajut d'uns 400 euros.

D'altra banda, Campuzano va recordar que hi ha molts altres casos com el de la Carolina i va acusar les empreses subministradores de no voler posar comptadors provisionals mentre les persones en situació de pobresa energètica no regularitzin la seva situació. També va dir que l'àrea de Serveis Socials de Vidreres ha emès un informe sobre la vulnerabilitat de Carolina.

LA XIFRA

3.149
euros
en total li reclamaven les empreses Endesa i Riera Cabanyes en concepte de consums des del juny del 2016

Està negociant amb el banc un lloguer social

Borrell viu amb la seva filla de 18 anys, que estudia a l'institut de Vidreres, i assegura que ha demanat a les companyies que li instal·lin comptadors per poder pagar el que consumeix. Una petició que també s'ha fet des de Serveis Socials, atès que viuen en situació de vulnerabilitat, però que les empreses de subministrament han denegat, ja que si no hi ha contracte de lloguer o escriptura de propietat, no els donen d'alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia