Societat

solidaritat

onada de fred

Contra el fred, Santa Anna

La parròquia obre les seves portes perquè persones sense sostre hi vagin a dormir i protegir-se de les baixes temperatures

Una setantena de veïns s'han organitzat en torns per poder tenir obert tot el dia

Les esglésies són edificis on acostuma a fer fred. La parròquia de Santa Anna, però, aquesta setmana s'ha omplert de caliu per obrir les seves portes a totes les persones que no tenen un lloc on passar la nit aquests dies especialment gèlids. Des de dimarts i fins diumenge, l'església, situada al barri gòtic, està oberta les 24 hores per oferir resguard i menjar, i durant tot el dia un degoteig constant de persones sense sostre passen per la parròquia per esmorzar, prendre un cafè, escalfar-se o estirar-se una estona a descansar.

La nit de dimarts, 12 persones van anar-hi a dormir, i la nit següent ja en van ser una trentena. Per això, des de la parròquia no descarten que el dispositiu s'allargui fins més enllà de diumenge, en funció de les temperatures. El director d'Arrels Fundació, Ferran Busquets, explica que un dels motius pels quals més persones de les que preveien han anat a Santa Anna és la proximitat. La parròquia és molt cèntrica, al costat de la plaça Catalunya, i els altres albergs habilitats estan força més lluny. A més, equips de voluntaris escampen la veu que l'església està oberta i per això preveuen que el nombre de persones sense sostre que s'hi acosten augmenti.

Fins a 68 voluntaris s'han organitzat a través de grups de WhatsApp per cobrir els sis dies en torns de tres hores. Membres de la parròquia i d'altres organitzacions del barri i de la ciutat destinen les hores que poden per acollir persones que dormen als carrers de la ciutat. La Montse Mallart és una de les voluntàries que feia el torn de la tarda aquest dimecres. Explica que van decidir obrir l'església les 24 hores a principis d'aquesta setmana en vista de les baixes temperatures que s'acostaven i van seguir l'exemple del papa Francesc, que va reconvertir una església del Vaticà en un dormitori per a immigrants i sense sostre. El papa va fer una crida a seguir la iniciativa i Santa Anna i Santa Maria de Premià de Mar van respondre. El rector de la parròquia, Peio Sánchez, va voler destacar la feina de la setantena de voluntaris que s'han organitzat per tenir oberta l'església durant els dies de més fred. “La resposta de la gent de la parròquia i del barri està sent molt bona. Ens han portat menjar, beguda, sacs de dormir i mantes”, valora el rector. Tot i això, des de la parròquia fan una crida perquè encara els cal més roba d'abric, sacs de dormir i mantes.“Com diu el papa, l'Església ha de ser un hospital de campanya per als que més ho necessiten”.

En Cristopher fa mesos que dorm pels carrers de Barcelona. “En un banc, un parc... en qualsevol lloc una mica resguardat”, explica. Aquests dies són especialment durs pel fred i s'agraeix un lloc on dormir, menjar i escalfar-se. “S'hi respira pau i tranquil·litat”, diu un altre dels nois que passen la tarda de dimecres a Santa Anna. Han habilitat dues sales de l'església per poder-hi dormir i una altra per menjar. A la sala capitular hi han instal·lat 12 llits i a la capella del Sant Sepulcre han ajuntat bancs i hi han posat sacs de dormir i mantes.

La valoració de les primeres dues nits és positiva i per això estan treballant en la possibilitat d'allargar el dispositiu durant més dies si l'onada de fred continua a la ciutat. Sempre que voluntaris com la Montse Mallart, l'Isa Tábana o altra gent ho facin possible.

A resguard
La parròquia de Santa Anna obre aquesta setmana les portes durant tot el dia per oferir als sense sostre un lloc on poder dormir, esmorzar o a resguardar-se de les baixes temperatures. Hi han habilitat llits, sacs de dormir i una sala d'estar per a les persones que dormen als carrers de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Les línies R3, R4 i R11 de Rodalies es veuran afectades durant l’agost per treballs de manteniment

Barcelona
societat

En marxa el concurs per regularitzar els terrenys de conreu de Gallecs

Mollet del Vallès

Més zones per a gossos a Rubí i millora de la vintena en funcionament

RUBÍ
GIRONA

Afectacions a la R3 el proper cap de setmana per treballs de manteniment

GIRONA
SERVEIS

Obres de pavimentació en diferents carrers de Lleida

Lleida
EL PORT DE LA SELVA

Una avaria deixa sense subministrament d’aigua tot el municipi

EL PORT DE LA SELVA

S’obre la Rambla estrenant paviment vermell

SABADELL
OLOT

Renoven el paviment d’un pavelló del Parc Esportiu Pla de Llacs

OLOT
medi ambient

Acord per a tres noves depuradores i per a millorar la gestió dels fangs a Osona

Vic