Homenatge
Miquel Pujol tindrà un carrer a Vilafant
El medievalista i paleògraf mort el 2011 va ser rector a Vilafant durant més de 50 anys i fill adoptiu del municipi
L'Ajuntament de Vilafant atorgarà el nom de Miquel Pujol Canellas a un carrer o plaça del poble. En l'últim ple d'aquest dimecres, 18 de gener, tots els grups municipals van fer seva la moció presentada pel grup d'Esquerra Republicana de Catalunya per homenatjar mossèn Miquel Pujol, mort el 2011, que va ser rector de Vilafant durant més de 50 anys. Tal com s'argumentava en la moció presentada, a banda de la seves funcions eclesiàstiques Pujol és considerat un dels millors medievalistes i paleògrafs de la comarca. Nascut a Castelló d'Empúries el 1927, Pujol era llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona i va dedicar part de la seva vida a la investigació històrica, especialment a l'època medieval empordanesa i en concret a la vila de Castelló d'Empúries. Va elaborar estudis en tots els àmbits d'aquest període. Els seus treballs sobre la comunitat jueva de Castelló, les conversions al cristianisme i l'organització de l'aljama són un referent per als estudis del judaisme català. Va exercir com a professor de llatí, grec, filosofia i literatura a l'institut Ramon Muntaner i a les escoles de La Salle, les Franceses i les Escolàpies de Figueres. Com a rector va exercir en diversos municipis del Maresme i la Selva, fins que el 1954 es va fer càrrec de la parròquia de Vilafant, fins al 2008. Per la seva vinculació a Vilafant en va ser nomenat fill adoptiu el 2001. La moció aprovada per unanimitat estipula que es col·locarà en un carrer o plaça una placa amb la inscripció “Miquel Pujol Canellas (1927-2011), medievalista i rector de Vilafant”.
Per altra banda el ple també va aprovar per unanimitat la nova normativa municipal d'homologació de materials i procediments d'execució de les instal·lacions d'aigua potable i clavegueram. Aquesta norma ha estat elaborada pels serveis tècnics de Fisersa i regularà qualsevol nova instal·lació o construcció (hidrats, canonades, escomeses, etc...).
Finalment, en l'actualització de l'inventari de béns del consistori s'ha incorporat una finca annexa a la Masia de Palol (que passa a ocupar fins a 12.180 m² i amb un valor cadastral de més de 2 milions d'euros) i la rectoria i el seu hort mitjançant una operació de permuta amb el Bisbat.