Societat

Montbui amplia el centre de dia a l'antiga llar d'infants

El tancament de la llar d'infants Montxic va provocar el rebuig dels veïns l'any 2015

Amb l'obertura de nous espais al centre de dia, l'Ajuntament ha sol·licitat més places concertades

El centre de dia Montbui, ubicat al nucli antic del municipi, va estrenar, ahir, l'ampliació als espais que, fins l'estiu de l'any 2015, havia ocupat la llar d'infants municipal Montxic.

L'ampliació permet sumar 150 metres quadrats amb espais per a activitats de fisioteràpia, psicomotricitat i logopèdia, així com dos nous lavabos. El cost de les obres, d'uns 6.000 euros, l'ha assumit la Fundació Sanitària Sant Josep, entitat que gestiona el centre.

Després d'aquesta primera fase, a finals del proper mes de febrer, és previst que s'hagi enllestit la connexió, a través d'una cúpula retràctil, entre els dos edificis en què haurà quedat repartit l'equipament. L'actuació més rellevant, però, serà l'obertura al públic de l'antic pati reconvertit en un jardí amb aparells per a l'exercici físic de la gent gran. Els veïns podran gaudir lliurement de l'espai, que s'obrirà al municipi. Les actuacions pendents, amb un cost al voltant dels 10.000 euros, les assumirà la Fundació Sanitària Sant Josep.

L'adequació d'un nou espai per a les activitats ha fet possible sol·licitar l'ampliació del nombre de places concertades, per passar de les 25 actuals a 35.

Polèmic tancament

L'anunci del tancament de la llar d'infants Montxic va generar protestes entre els veïns, l'estiu de 2015. L'alcalde del municipi, Teo Romero, reivindicava, ahir durant l'acte inaugural, que han canviat “un equipament de molt poques places i molt poca demanda per places que no existien i que demandaven els avis”. Com ho va fer després del tancament, Romero hi va afegir: “Tenim places lliures de sobres a les altres dues llars d'infants del municipi.”

LA XIFRA

25
places
té el centre de dia Montbui, inaugurat l'any 2010.

Copons estrena espais escolars a la rectoria

Copons va inaugurar, ahir, la primera fase dels espais educatius habilitats a l'antiga rectoria del municipi. Amb el suport de Generalitat i Diputació, que han aportat uns 150.000 euros, s'ha adequat la planta baixa de l'edifici principal del conjunt del segle XVIII. Copons és un dels municipis que ha desplegat el pla experimental que incorpora a les escoles els nivells de P-1 i P-2. L'Ajuntament preveu obtenir recursos per completar l'equipament de cara a l'inici del proper curs escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia