Societat

política municipal

obituari

Mor Andreu Majó, mestre i exalcalde d'Arenys de Munt

Va governar del 1999 al 2007 amb la formació independent Arenys de Munt 2000 i va ser l'artífex del cobriment de la riera

Les xarxes socials s'omplen d'elogis i condol per una figura de diàleg

“Sóc un professor de filosofia que fa d'alcalde” era una de les frases més repetides d'Andreu Majó, que va encapçalar el govern d'Arenys de Munt del 1999 al 2007, i que va morir ahir víctima d'una llarga malaltia als 62 anys. Majó va encapçalar un dels primers moviments associatius a la comarca, Arenys de Munt 2000, que a mitjan anys noranta van fer el salt a la política local amb un èxit notable. Amb AM2000 va aconseguir ser la força més votada el 1999 després de quatre anys en l'oposició i el 2003 va revalidar la confiança dels ciutadans amb una majoria absoluta. Carles Móra, amic i exalcalde també per AM2000, el recorda com a “home de tracte afable, gran comunicador, d'intel·ligència clara i que afavoria sempre el diàleg, l'entesa i la comprensió”.

Polític i mestre

Majó va afrontar reptes cabdals del municipi, com ara el projecte per al cobriment de la riera i la urbanització del parc de Can Jalpí, i en l'àmbit nacional va formar part de la comissió que va organitzar la primera consulta independentista a Arenys de Munt el 2009. “L'Andreu sempre va utilitzar el consens com a eina eficaç d'avinença i diàleg, sense caure en estratègies barroeres ni en interessos partidistes que haurien perjudicat la bona marxa de la comunitat arenyenca”, destaca Móra, que recorda que aquest tarannà de l'exalcalde el va fer mereixedor l'any 2003 del títol de millor alcalde del Maresme que donava el diari El Punt i que s'escollia per votació popular. “Era allò que ha de ser un representant polític, compromès amb la seva comunitat, amb el país i amb els pobles que volen ser lliures”, constata.

En l'àmbit professional, va ser mestre a l'escola Joan Maragall i professor de filosofia a l'institut Tres Turons d'Arenys de Mar. La docència, que va exercir durant més de quaranta anys, el va dur finalment a l'institut de Llavaneres, on era molt apreciat pels alumnes per la seva manera peculiar d'entomar les classes. Les xarxes socials es van omplir ahir de mostres de condol per la seva mort, tant de ciutadans que compartien el seu ideari com de rivals polítics que van voler reconèixer la seva vàlua. El funeral es farà avui a les quatre de la tarda a la parròquia d'Arenys de Munt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona