Societat

religions

Un centenar de fidels diuen adeu a mossèn Jarabo a la basílica de Castelló

Dissabte es van repetir les protestes pel canvi de destinació del capellà en què van participar els Castellers de Castelló

El capellà demana suport pel substitut

L'última missa del mossèn Ferran Jarabo de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) va reunir ahir un centenar de fidels a la basílica de Santa Maria, celebració que va servir per acomiadar el mossèn, a qui el Bisbat de Girona donarà pròximament una nova destinació. Tot i que inicialment estava previst que se celebrés a la capella de Sant Antoni, la pluja va obligar a fer-ho a la basílica.

La membre del Consell Parroquial de Castelló d'Empúries, Lourdes Rigat, lamentava en declaracions a l'ACN que finalment el Bisbat de Girona “no hagi escoltat el poble” i que la d'aquest diumenge hagi estat l'última missa del mossèn. Amb tot, Rigat va revelar que aquest dilluns s'han citat amb el bisbe de Girona, Francesc Pardo, perquè els doni les explicacions pel cessament. Rigat va dir que demanaran al bisbe Pardo que faci tornar Jarabo un cop recuperat. “Si realment és un problema de salut, ens esperarem que es recuperi i després que torni a Castelló”, va reblar Rigat. La membre de la parròquia va recordar que Jarabo ha fet molt per al poble. “Jo mateixa no sóc creient i estic molt decebuda amb la decisió del Bisbat”, va lamentar Rigat, i va agrair el gest de la institució convocant-los a la reunió, però va dir: “Hauria estat més encertat reunir-nos abans que el cessessin.”

Tot i les queixes i actes dels veïns demanant la continuïtat del capellà, el Bisbat no ha canviat d'opinió i la d'ahir va ser l'última missa que Jarabo va dir a Castelló d'Empúries.

Oficialment la institució ha fet arribar com a pretext l'estat de salut de Jarabo, que va tenir un accident de moto fa nou mesos i que l'obliga a fer la seva tasca amb crosses i a visitar constantment el metge. Els veïns, però, no s'ho creuen i estan convençuts que “hi ha altres raons” per prescindir del mossèn.

Al final de la missa d'aquest diumenge, Jarabo, que no va estar present la setmana passada en els actes en favor seu, va demanar als feligresos que “ajudin” el seu substitut. Va agrair la confiança que li ha prestat el poble durant els anys que ha estat mossèn i rector de Castelló d'Empúries.

També va aprofitar per demanar “perdó” a tots aquells que hagi pogut ofendre durant aquest temps. Dissabte es van repetir els actes de comiat del mossèn, entre els quals va destacar un castell dels Castellers de Castelló d'Empúries on l'enxaneta aguantava una pancarta on es podia llegir “Estem amb tu, mossèn”.

LA XIFRA

100
persones
aproximadament van assistir diumenge a la darrera missa celebrada per Jarabo.

LA DATA

22.01.2017
Última missa.
El capellà Ferran Jarabo va dir ahir la seva última missa a la basílica de Castelló d'Empúries

LA FRASE

Si realment és un problema de salut, ens esperarem que es recuperi i després que torni a Castelló
Lourdes Rigat
membre del Consell Parroquial de Castelló

Concentracions i ple de suport

Malgrat que mossèn Jarabo fa només quatre anys que estava destinat a Castelló d'Empúries, la revolta ciutadana per l'anunci que seria rellevat dels seus càrrecs ha estat molt sorollosa. En els darrers dies hi ha hagut dues concentracions, una fa dos caps de setmana i la de dissabte. Pel mig, dilluns passat el ple de l'Ajuntament de Castelló va aprovar unànimement una moció de suport al capellà que van fer arribar al Bisbat de Girona. També es va proposar Jarabo per rebre el premi Espiga i Timó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Es disparen les denúncies per discriminació a Barcelona

Barcelona
xarxes socials

Instagram crea un nou “compte adolescent” amb control parental

barcelona
Societat

Mor Jaume Ribas, un dels últims faroners d’Eivissa i Formentera

Ryanair manté nou rutes hivernals a Girona però amb un 33% més de vols

GIRONA

El Ripollès instal·larà càmeres als accessos de la comarca

ripoll
europa

La CE demana prohibir en espais a l’aire lliure tabac i cigarretes electròniques

barcelona
salut

Es redueixen un 15% els treballadors que van amb cotxe a l'Hospital d'Olot

olot
Sanitat

El nou CAP Florida Sud de l’Hospitalet de Llobregat obrirà el dia 25

L’Hospitalet de Llobregat
MEDI AMBIENT

Neumàtics, plàstics i ferros, els principals residus del fons marí al port de la Ràpita

La Ràpita