Un curs virtual ensenyarà als pares de Xàbia a reaccionar davant del consum de drogues

El departament de Serveis Socials de Xàbia, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària s'ha adherit al programa de la Conselleria de Sanitat per a desenvolupar el curs virtual per a pares i mares En família, en col·laboració amb la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció. Aquest curs té com a objectiu dotar les famílies d'instruments que faciliten la prevenció del consum de drogues, així com enfortir el paper dels progenitors en l'educació dels seus fills per a afrontar situacions de risc.

Segons ha explicat el tècnic de la unitat de prevenció de Xàbia, Javier Costa, el curs consta de cinc mòduls, que es van activant cada setmana fins al 28 de desembre. S'hi abordaran aspectes per a conéixer com preparar els fills per a afrontar la convivència amb les drogues i aportarà les claus per a millorar la comunicació amb ells i per a una millor convivència. Així mateix, facilitarà les pautes que s'ha de seguir en cas que es detecten aquest tipus de situacions problemàtiques i ajudarà a comprendre la realitat dels adolescents. Per a això, l'aula virtual disposarà de fòrums, xat, tutories i la resta d'eines considerades d'interés per als participants.

Amb aquesta iniciativa es tracta de posar a l'abast dels pares i mares les estratègies i habilitats necessàries per a educar els fills. El curs gratuït s'accedeix a través d'Internet, qui no dispose a casa d'accés a la xarxa pot fer-ho en les dependències de Monjove, o en la biblioteca municipal i en l'agència de lectura de Duanes del Mar.

Per la seua banda, el regidor de Servicis Socials, Juan Moragues, ha subratllat que és «és molt important proporcionar a les famílies tota l'ajuda i informació relativa a la drogoaddicció perquè puguen previndre aquest tipus de conductes de risc en els seus fills», i ha destacat que és «necessari saber escoltar-los i comunicar-s'hi».

Des de l'Ajuntament de Xàbia, se n'ha informat els col·legis, les distintes associacions de pares i mares, els centres d'educació secundària i al conservatori de música, perquè puguen participar en aquesta iniciativa, que resultarà innovadora a la localitat i al conjunt de la comarca de la Marina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.