Societat

tribunals

cas mercuri

Acusen Xavier Amor d'haver pagat uns treballs inexistents

La jutgessa el cita a declarar per una peça del cas Mercuri com a president de l'FMC

La jutgessa ha citat a declarar el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC), en el marc d'una de les peces que integren el cas Mercuri, de presumpta corrupció a l'entorn de l'Ajuntament de Sabadell en l'etapa de Manuel Bustos com a alcalde. Segons ha avançat el diari El País, a Amor, que va substituir Bustos al capdavant de l'entitat municipalista l'any 2013, se l'acusa d'haver pagat factures a l'exalcalde i exdirigent socialista d'Arenys de Mar, Santiago Fontbona, com a assessor extern per a treballs a l'FMC que no hauria realitzat mai. La interlocutòria judicial assenyala que la federació hauria abonat a Fontbona per una feina “injustificada i inexistent” el que en realitzat era una compensació econòmica “per la pèrdua d'un càrrec comarcal del PSC”. L'escrit judicial fa referència també a un altre fet presumptament delictiu i que té a veure amb la contractació amb fons públics d'una dona de la Fundació Acsar i a la qual es va pagar a través d'una subvenció de 25.000 euros a l'entitat.

L'FMC defensa la innocència de Xavier Amor i recorda que l'Audiència Provincial i el Tribunal Suprem ja van determinar el caràcter privatiu de l'entitat. Una característica que afecta qualsevol aspecte de gestió, i, per tant, també la contractació de personal. A més, assenyala que la peça per a la qual s'ha citat el president ja es va arxivar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.