Societat

Municipal

La propietat de Can Sanpere rebutja l'oferta de compra

Núñez i Navarro desestima en un primera trobada la proposta de l'Ajuntament de 4 milions d'euros per la fàbrica ocupada

Tot i això, les parts s'obren ara a iniciar una etapa de converses

La constructora Núñez i Navarro, propietària de la fàbrica ocupada de Can Sanpere de Premià de Mar, ha rebutjat una oferta de compra de la finca feta per l'Ajuntament d'uns 4 milions d'euros. Aquest anunci es va produir en una trobada que van tenir fa uns dies representants de l'empresa amb membres del consistori, tal com explica el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU).

No obstant, Subirà, que va ser present a la trobada, ha confirmat que, tot i aquesta primera negativa, les dues parts s'han citat per “poder obrir un període de converses per anar parlant de l'estat de la qüestió”. “La propietat està disposada a parlar sobre el procés d'expropiació i a explorar possibilitats”, assegura el titular d'Urbanisme, que qualifica de “positiva” aquesta primera reunió. “Feia temps que els trucava per parlar-ne i a partir d'aquí ja s'han obert els contactes per fer-ho”, comenta en aquest sentit Subirà, que explica que en la trobada no es va parlar ni de l'ajornament del desallotjament de les dependències, que tenia com a data límit el passat 13 de gener, ni del procés engegat pel consistori per declarar bé cultural d'interès local (BCIL) una part de les instal·lacions.

Aquesta primera oferta de compra rebutjada es va fer arribar via correu electrònic fa més d'un mes a Núñez i Navarro, ja que aleshores la firma va preferir no trobar-se amb representants del consistori.

Pel que fa a l'import de l'oferta, aquest va ser consensuat per tots els grups polítics i provenia d'un primer informe elaborat abans que es fes la consulta popular, celebrada el 2014, que va decidir que s'iniciessin els tràmits per expropiar la fàbrica.

Ara Subirà avança que l'arquitecte municipal ja treballa en la revisió que caldria fer al POUM per escometre l'expropiació de la finca, i que ben aviat convocaran una reunió amb els grups municipals per considerar aquest tema. A més, el regidor d'Urbanisme també diu que s'hauran de “revisar els costos de l'expropiació per poder valorar-ho”.

Retorn a la fàbrica

D'altra banda, els diferents col·lectius que ocupen les antigues instal·lacions de Can Sanpere han anunciat a través de les xarxes socials que dissabte està previst fer “el trasllat de retorn” de part del material que es va traslladar arran de l'avís de desallotjament i reprendre l'activitat, tot i l'interrogant que pesa encara respecte del desallotjament.

LA XIFRA

4
milions d'euros
és l'oferta de compra per Can Sanpere feta per l'Ajuntament, però la propietat l'ha rebutjat.

LA FRASE

La propietat està disposada a parlar sobre el procés d'expropiació i a explorar possibilitats
Antoni Subirà
Regidor d'Urbanisme de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia