Construiran a Vilajuïga un centre d'interpretació de la cuina i la cultura que s'obrirà d'aquí a tres anys

Forma part d'un projecte de dinamització turística en què s'invertirà un milió

El projecte presentat per Vilajuïga, juntament amb el Port de la Selva, ha estat seleccionat dins el nou programa Viure al Poble, amb el qual la Generalitat subvenciona projectes de poblacions de menys de 2.000 habitants. De fet, la filosofia és semblant a un pla de barris, però per a pobles petits. Vilajuïga ha titulat el seu projecte Terra de pas, un món identitari i mediterrani, eix vertebrador d'una terra, d'un país.

L'alcalde de la vila, Pere Trias, explica que l'objectiu és que aquest projecte giri entorn del centre d'acollida turística que s'està construint al municipi. La filosofia que conté, diu Trias, és que el poble tingui eines per donar un impuls a l'activitat econòmica, sobretot relacionada amb el turisme. La joia de la corona és, per l'Ajuntament, la construcció d'un centre d'interpretació de la cuina i la cultura tradicionals, però no es limita només a això. Està previst també que es recuperi una extensió de 168 hectàrees a la Serra de Rodes, la qual es convertirà en un parc agrícola. Es recuperarà la paret de pedra seca i el conreu de l'olivera, com també altres arbres, sobretot fruiters.

També s'aprofitarà per millorar la façana de Vilajuïga a la carretera –que està previst que es pugui fer durant l'any que ve– i es crearan serveis turístics complementaris al voltant del centre d'acollida. L'alcalde, Pere Trias, destaca que «el projecte té el suport de tot l'Ajuntament, ja que ha estat consensuat per tots els grups polítics amb representació al consistori».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.