Societat

festes i tradicions

Una seixantena de cavalleries a la festa de Sant Antoni d'Alella

Se celebrarà aquest diumenge i arriba a la cinquena edició des de la seva recuperació, amb canvi de banderer

L'any 2013 Alella recuperava la festivitat de Sant Antoni, després que el 1964 deixés de celebrar-se. Un dels participants en aquelles dues dates va ser José Palma, que en els darrers anys ha estat capità de bandera en els Tres Tombs. Enguany serà rellevat per Dani Navarrete, “seguirà participant a la festa, però ha demanat no encapçalar la passada amb la bandera i volem que sigui un petit homenatge. Li agrada molt el món del cavall i vam poder recuperar els Tres Tombs amb ell, que havia sigut un dels participants l'any 64”, explica Quico Lluch des de l'organització.

Diumenge, la festa començarà de bon matí amb l'esmorzar per als participants i els seus acompanyants. A més, el públic podrà sumar-s'hi amb un tiquet de quatre euros per un plat d'ous ferrats amb cansalada i mongetes, pa i vi. Entre les deu i les dotze del migdia s'organitzaran passejades en ponis per a la mainada. El repic de campanes a tres quarts d'una del migdia anunciarà la sortida de la passada cap a la plaça de l'Ajuntament, on es beneiran les cavalleries i els animals domèstics. La diada es tancarà amb el lliurament d'una bossa amb records per als participants i que també inclou un parell de pastanagues per als cavalls. “Esperem la participació d'entre cinquanta i seixanta cavalls, inclosos els dels carruatges, entre els quals tindrem el carro pagès de Cabrera, que és molt espectacular, i també el de la Damm”, avança Lluch, que és optimista, malgrat que creu que “ara no estem en el millor temps per al món del cavall. Amb la crisi moltes persones que en tenien van haver de deixar-ho, però ara ja hi ha qui hi ha tornat i també qui no n'havia tingut mai abans i ara en té”. Lluch també destaca el fet que els Tres Tombs atrauen a Alella entre 1.000 i 1.200 persones de públic i s'han convertit en una promoció per al municipi. “Amb tanta col·laboració que tenim, tot el sacrifici de l'organització compensa”, conclou.

Els Tres Tombs

29 de gener, a les 9 h, a la Riera Principal

www.alella.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia