Societat

religions

El conflicte per la mesquita de Mollet enfronta l'alcalde i ERC als jutjats

Els republicans acusen Monràs de prevaricació i l'alcalde els titlla de “miserables” pel fet de judicialitzar l'afer a través de “falsedats”

El conflicte entre l'Ajuntament de Mollet del Vallès i la comunitat musulmana Al Huda per la instal·lació d'una mesquita al municipi es remunta al 2012 i, ara per ara, encara no està tancat. Ara, a més, s'hi ha afegit un nou actor, ERC. Els republicans van denunciar l'abril del 2016 l'alcalde del municipi, Josep Monràs, per un delicte de prevaricació i incitació a l'odi. L'acusaven d'haver modificat el planejament urbanístic a propòsit per poder denegar la llicència de la mesquita, ja que es pretén fer en una zona on no està permès l'ús religiós.

Monràs contraataca ara, un cop la fiscalia ha arxivat la denúncia, i titlla els republicans de “miserables” pel fet d'“intentar provocar un escarni públic per arribar al poder”. Avisa que estudiarà querellar-se contra ERC per les “falsedats” que, segons ell, hi havia en la denúncia.

Després d'un any de converses amb l'Ajuntament sobre el futur de la comunitat musulmana, Al Huda va comprar el 2013 un local a l'avinguda Badalona de Mollet del Vallès per fer-hi una mesquita, ja en un ambient tens de relacions amb el consistori, que aquell mateix any aprovava una modificació del planejament urbanístic que prohibia els usos religiosos per a nous equipaments al centre del municipi.

Intercanvi d'acusacions

El PSC acusa ERC d'haver presentat denúncies falses per desgastar el govern municipal i, així, intentar configurar una majoria alternativa al PSC, que actualment governa en minoria al municipi. “Ens han volgut imputar temes tan greus com prevaricació urbanística i odi i discriminació. Volen el poder a qualsevol preu i això és antidemocràtic”, afirma Monràs.

L'alcalde explica que també ha informat del cas el president nacional d'ERC, Oriol Junqueras, per demanar-li explicacions sobre aquests fets: “Han fet una política de baix nivell i miserable, que entenc que no és la política d'ERC a Catalunya.”

No a la mesquita

Monràs insisteix que la comunitat musulmana Al Huda no té llicència per instal·lar la mesquita ni l'ha tingut mai, i avisa que l'actual petició que hi ha sobre la taula per obrir l'espai amb usos educatius i culturals és un “engany a la llei”. Al Huda espera obtenir llicència per obrir el local, ja no com a mesquita, sinó com a centre cultural, un moviment que Monràs no accepta. “Hi ha una norma urbanística que diu on es pot fer i on no”, sentencia Monràs.

LA FRASE

ERC ha intentat crear un escarni públic amb la mesquita per arribar al poder
Josep Monràs
ALCALDE DE MOLLET DEL VALLÈS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi Ambient

Rescaten un exemplar jove de caiman al Besòs, a Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet
Medi ambient

Una segadora podria ser l’origen d’un foc forestal que crema a Vilanova de Meià

Vilanova de Meià
administracions

Multes de fins a 3.000 euros per incompliment de la nova ordenança de terrasses a Tarragona

TARRAGONA
salut

Salut preveu vacunar de la tos ferina a partir d’onze anys per l’augment de casos

barcelona
Urbanisme

La Paeria completa la renaturalització de l’entorn de la Seu Vella

Lleida

Liciten el sistema de guiatge de dos aparcaments de la ciutat

girona

Acord per la continuïtat de la concessió de l’activitat de l’estació de la Vall de Núria

QUERALBS

SOS Costa Brava lamenta que no s'actuï contra els ‘delinqüents nàutics’

palafrugell
Societat

Mala maror a la DO Terra Alta

Gandesa