Societat

El futur del Parc Científic ja té el 30 de març com a data límit

El principal creditor, l'Estat, que no s'oposa a la nova pròrroga, no veu garanties en la Generalitat i la Diputació

La incerta solució per salvar el Parc Científic i Tecnològic de la UdG de la liquidació ja té, pel que sembla, una data límit. El jutjat mercantil de Girona ha fixat, segons informa l'ACN, el 30 de març, a les deu del matí, com a data límit per celebrar la nova, i última, junta de creditors. Si no se signa l'acord singular el Parc es veurà abocat a la liquidació. En el cas que s'hi arribés, en principi, no afectaria el dia a dia del funcionament del Parc, però sí que pot tenir importants derivades administratives i, fins i tot, judicials, com ara auditories dels comptes, entre altres processos possibles.

El rector de la UdG i president del Patronat del Parc, Sergi Bonet, que ahir a la tarda encara no tenia coneixement oficial d'aquesta nova data, va lamentar que s'hagués arribat a la darrera junta de creditors amb “els mateixos interrogants que ara es continuen plantejant i que, a la pràctica, han impedit la signatura de l'acord singular”.

A efectes pràctics: l'Estat, el principal creditor, no veu garanties de cobrament per part de la Generalitat i la Diputació; és a dir, l'Agència Tributària considera que no s'acredita de manera suficient el pagament i la compra per part de la Generalitat de part de l'edifici de l'ICRA i, per part de la Diputació, del Monturiol. A més, cal destacar altres elements importants, com ara la liquidació de l'IVA que comportarà.

LA FRASE

El Parc i la UdG tenen els documents acreditatius totalment en ordre per signar l'acord singular
Sergi Bonet
rector de la udg i president del patronat del parc científic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.