Societat

Festes i tradicions

A punt, el Cos Blanc de Salou, que estrenarà concurs

L'acte central de la festa major d'hivern de Salou es farà aquest dissabte i promet l'espectacularitat de sempre amb 29 carretel·les, 2.700 participants i 20 tones de confeti per escampar durant la desfilada

La primera pluja de confeti d'aquesta festa major serà avui mateix a la tarda quan se celebrarà la gran festa del Cos Blanc Xic's amb la cia La Cremallera per animar la tarda a tota la mainada que hi participarà. El convit inclou la possibilitat d'anar-hi disfressat.

L'endemà començaran a desplegar-se els actes del Cos Blanc, que manté l'estructura tradicional. Així, al matí tindran lloc els actes de caràcter més local, amb la cercavila de lluïment de carrosses des del carrer Advocat Gallego fins al passeig Jaume I. És en aquesta desfilada on es valoraran les dues millors coreografies, disfresses i carretel·les, en el nou concurs que s'ha creat. La regidora de Cultura i Festes, María José Rodríguez, explicava que “hem volgut crear aquests premis per engrescar les colles i premiar la feina que fan”. En el concurs es premiarà amb 800 i 500 euros, respectivament, el primer i segon classificats, segons la categoria. La desfilada finalitzarà amb un vermut popular i una sessió de Dj a la zona jove.

La 37è edició

La sortida de les carretel·les del 37è Cos Blanc serà a dos quarts de set de la tarda, enguany amb xifra rècord de participació, que arriba a les 29 carretel·les tematitzades i amb més de 2.700 persones participants. Es calcula que a aquesta hora hi haurà a Salou entre 25.000 i 30.000 persones per assistir a l'espectacle, que també es podrà veure en directe per TAC12. L'ambient al carrer Ciutat de Reus tornarà a assemblar-se a una discoteca a l'aire lliure per on desfilen les carretel·les, sota la pluja de 20.000 quilos de confeti que es dispararan pels 20 canons que hi haurà instal·lats al llarg de tot el recorregut. Tot plegat estarà amenitzat amb la música en directe del DJ Ismael Cantos, sota les ordres de l'speaker Juanma Hidalgo, que enguany fa 35 anys que anima les colles. Se sonoritzaran uns 500 metres del carrer Ciutat de Reus i la llum làser i els canons d'il·luminació d'última tecnologia crearan efectes lumínics a l'aire lliure, que, combinats amb la pluja de paper, fan que sembli un paisatge de neu. Pel carrer Barcelona desfilaran les carretel·les però en un ambient tranquil que pot aprofitar el públic familiar. Durant tot el Cos Blanc, més de 350 persones, entre policia local, treballadors municipals, voluntaris, serveis de seguretat i veïns, vetllaran perquè tot funcioni correctament. Dissabte la festa s'allargarà amb ball a l'envelat amenitzat per l'orquestra Meravella.

El Cos Blanc

Dia 4, a les 19 h.

www.salou.cat

Un programa de festa major complet

Tot i que per la seva magnitud el Cos Blanc centralitza la festa major, el programa inclou altres actes fins dilluns destinats a tot tipus de públic. D'entrada, aquest divendres al matí a Cap Salou hi haurà la festa Family Xic's per als més petits, amb inflables, activitats, música i xocolatada. A la tarda tornarà l'exhibició de cultura urbana amb la IV edició de l'Skate Parkty i també s'inaugurarà l'exposició Artistes de Salou 2017, “un petit reconeixement als nostres artistes novells perquè puguin exhibir els seus treballs”, destacava Maria José Rodríguez. La nit s'allargarà amb ball amb l'orquestra Metropol i sessió Disco ZDB. Diumenge, les matinades recorreran diversos carrers, i començarà una jornada amb trobada de scooters, exhibició hípica, gimcana familiar Xic's a l'espigó del Moll, jornades de portes obertes al Club Nàutic de Salou, que celebra 50 anys i que inclou sortides amb vaixell i activitats infantils. A les dotze del migdia hi haurà la missa solemne a l'església de Santa Maria del Mar. A dos quarts de dues del migdia es començarà a servir la tradicional fideuada popular. L'orquestra Passarella s'ocuparà del concert de festa major a la tarda i del ball de fi de festa, a l'envelat. A la tarda, els diables i els elements de foc sortiran en cercavila, i al vespre, la pirotècnia Tomás dispararà l'espectacle pirotècnic. Dilluns serà dia per a la mainada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia