Societat

municipal

equipaments

Deixaran que els avis d'Arenys de Munt ocupin el mercat

L'Ajuntament, que va tancar l'equipament a final d'any, acorda que puguin traslladar-hi el bar mentre fan obres al casal

Es preveu que la reforma de l'esplai s'allargui un parell de mesos

Arenys de Munt es va quedar sense mercat municipal a final d'any. L'edifici, cèntric, a peu de riera, ara obrirà portes per convertir-se provisionalment en el nou punt de trobada de la gent gran, que s'hi haurà de traslladar durant els propers mesos, cap a l'abril, mentre al seu local fan obres de reforma.

Així ho han pactat tant l'Ajuntament com l'entitat de la gent gran, després de visitar les instal·lacions municipals que van tancar al públic al desembre, quan la última parada de fruita i verdura va plegar. “Els últims anys vam fer una inversió important per renovar el mercat i aprofitem que ha sortit aquesta necessitat per obrir abans que no en decidim els futurs usos”, reconeix el regidor de Promoció Econòmica, Josep Sànchez.

L'equipament municipal és a pocs metres de la plaça de l'església, on hi ha l'esplai de la gent gran. “No hauran de caminar gaire més, i amb uns mínims retocs se'ls faran seu”, explica el regidor. En l'entitat, el president, Alex Soler, va assegurar que s'hauran de posar taules i cadires per continuar fent les activitats i jocs de taula que fins ara feien al bar.

Un dels handicaps del trasllat era l'aïllament tèrmic de l'edifici del mercat, que amb sostres alts i la teulada d'uralita, era complicat de millorar. “Anirem de cara al bon temps i, el fred, comptem que ja no serà problema”, va dir el president del casal, satisfet de la millora que representaran les obres un cop estigui fet tot el bar nou.

L'Ajuntament té previst començar la reforma del casal d'avis durant les properes setmanes i es preveu que s'allarguin un parell de mesos. No serà fins al mes d'abril, però, que els avis s'hauran de moure de lloc, ja que els operaris començaran a treballar a l'exterior i no afectaran la zona del bar. Segons va explicar el regidor, en aquesta primera actuació, per ampliar els espais, es destinaran 50.000 euros. Les properes fases que s'han previst fins a l'any 2019 augmenten la despesa del pressupost, fins a 200.000 euros.

Espai polivalent

Amb el mercat tancat l'Ajuntament es planteja la possibilitat d'enderrocar les antigues parades per tal de guanyar-hi una sala que sigui polivalent. Aquesta serà una de les propostes que es farà a la comissió de treball que vol impulsar el govern per poder decidir el futur de l'equipament, amb la participació dels grups municipals així com de representants dels botiguers i empresaris. “Seria un espai alternatiu a la sala municipal, per fer-hi des de xerrades, fires o fins i tot el ball que fan els avis”, detalla el regidor.

LA FRASE

Vam fer una inversió important al mercat i millor si es pot aprofitar i no tenir-lo tancat
Josep Sànchez
Regidor de promoció econòmica i hisenda (ERC)

LA XIFRA

200.000
euros és la quantitat que es destinarà fins al 2019 per guanyar i ampliar espais al casal d'avis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MOBILITAT

Pla de busos de Renfe per suplir el tall de les obres a l’aeroport del Prat

barcelona
societat

L’incendi que va obligar a tallar l’AP-7 i el TAV afecta 31 hectàrees

agullana
crisi migratòria

Tensió a la frontera de Ceuta per un intent d’entrada massiu de migrants

barcelona
trànsit

Primera prova de límit de velocitat a 100 km/h a l’autopista AP-7

barcelona
medi ambient

La temperatura del mar cau un grau però continua estan en dígits de rècord

barcelona
EMRPESA

150 empreses de Móra la Nova opten a les ajudes del fons nucelar

barcelona
EDUCACIÓ

Abans i després de Louis Vuitton

barcelona
societat

La Vall de la Muga es reivindica amb un festival inèdit

albanyà/sant llorenç de la muga
societat

Un polèmic rec frena la construcció de l’institut escola de Verges

VERGES