Societat

La Fila, un centenari de “música, cultura i societat” per a Amposta

El 29 d'abril s'inauguraran els festejos, exactament 100 anys després de la primera actuació de la banda

A l'octubre hi haurà 1.600 músics a la ciutat

El 29 d'abril del 1917 la Unió Filharmònica d'Amposta es va estrenar oferint música de ball per amenitzar la festa pel bateig de la filla del fundador, Jaume Nicolàs. Exactament un segle després, el concert “100 anys de música, cultura i societat” obrirà oficialment el centenari de la Fila.

Serà un any d'exposicions, intercanvis de bandes retrobaments i, sobretot, concerts i música, que viuran els ampostins i, especialment, els socis de l'entitat. “S'han passat èpoques molt bones i no tan bones, però penso que hi ha molta gent que ha anteposat els interessos de l'entitat als propis i que no ha deixat de creure mai en la Fila”, assegura la presidenta de la societat, Núria Gómez.

Referents

Un d'ells és Reginaldo del Salvador. Ha viscut el 50è i el 75è aniversari de la banda i no es vol perdre ni un minut de la celebració del centenari. Des del 1951 que toca a la banda, amb una passió que ha contagiat als quatre fills i a les tres netes, tampoc no s'ha perdut la presentació dels primers actes ja confirmats del centenari.

El 9 de juliol la Fila oferirà un repertori del concert Gràcies, Ovidi a l'Auditori de Barcelona, amb més bandes i Arturo Gaya. Un dels actes més esperats serà el 14 d'octubre, quan a Amposta es farà la Trobada de Bandes de Catalunya. S'hi esperen 1.600 músics. “Volem fer saber a Catalunya la força i cohesió de la música de banda aquí”, diu el director de la banda, Carles Royo.

La Unió Filharmònica d'Amposta té 450 socis i 140 alumnes a l'escola de música.

LA FRASE

S'han passat èpoques molt bones i no tan bones i molta gent no ha deixat de creure mai en la Fila
Núria Gómez
presidenta de la unió filharmònica d'amposta

LA XIFRA

450
socis.
Són els membres que formen la societat musical, que compta amb 140 alumnes a l'escola de música.

Una ciutat amb dues bandes centenàries

Un dels actes del centenari serà el concert de la Lira Ampostina, l'altra banda de la ciutat que ha celebrat el centenari aquest 2016. Coincidint amb la concessió del títol de ciutat a Amposta, el municipi va créixer urbanísticament i econòmicament. El cultiu de l'arròs va anar a l'alça i s'hi van començar a crear entitats noves, com les dues bandes musicals o, en el camp esportiu, el club de futbol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia