Societat

Gairebé 400 alumnes competeixen a la First Lego League de Tarragona amb el repte de resoldre problemes dels animals

En un nou rècord de participació, gairebé 400 alumnes competeixen aquest dissabte en la sisena edició de la First Lego League de Tarragona, que se celebra per primera vegada al Palau Firal i de Congressos de la ciutat. La ciència, la tecnologia i la consciència social són els tres eixos que intenta despertar el programa internacional dirigit a joves. Enguany, el repte se centra en la cooperació entre humans i animals i es planteja als joves que resolguin problemes reals tot incloent la fauna en els seus projectes científics. Domènec Puig, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha explicat que es valora el benefici social, el treball en equip i quin aspecte de la vida milloren amb allò que plantegen. Entre els projectes hi ha un sistema de climatització per als transportadors de mascotes o un sistema d'higiene per les gallines. Els participants també fan proves amb l'ús d'un robot construït i programat per ells mateixos.

Enguany, el repte, anomenat 'Animal Allies', intenta fomentar la cooperació entre humans i animals per resoldre aspectes beneficiosos per la societat, segons ha explicat Puig. Cada equip pot plantejar un aspecte que vulgui treballar i sobre aquest aspecte crear un projecte propi, ha apuntat el director de l'ETSE de la URV, que ha afegit que els grups han d'afegir la part tecnològica al projecte amb inventiva i imaginació perquè el repte que plantegen sigui possible. L'altra part del projecte, més vistosa, es basa en programar uns robots perquè facin diverses funcions. Segons les missions que mostren que el seu robot pot fer durant la competició, obtenen més o menys punts. La final en l'àmbit estatal es farà a Logronyo.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia