Societat

festes i tradicions

El Cos Blanc torna a mostrar tot el seu poder a Salou

Durant la festa, 20 canons van llançar uns 25.000 quilos de confeti en un centre ple de participants

L'espai per a persones amb mobilitat reduïda obté molt bona acollida entre el públic

La rua del Cos Blanc va sortir ahir a l'hora prevista, cap a les set de la tarda. Finalment, les colles van fer cas de les recomanacions dels cossos de seguretat i no van endarrerir mitja hora la sortida, tal com havien previst com a mesura simbòlica de protesta contra el nou sistema de pagament de subvencions acordat recentment per l'Ajuntament. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ja va comunicar que la regidora de Cultura s'havia reunit amb les colles i hi va afegir que “amb les festes i actes de Salou no es pot polititzar”.

Un total de 30.000 persones van assistir en el Cos Blanc de Salou per poder gaudir de la 37a edició en què, enguany, hi va haver 20 canons que van llançar un total de 25.000 quilos de confeti. Més de 2.700 persones van formar part de les 29 carretel·les tematitzades que van participar en la desfilada. La música en directe del DJ Ismael Cantos, conjuntament amb el locutor Juanma Hidalgo i la llum làser i els canons d'il·luminació d'última tecnologia van crear efectes lumínics a l'aire lliure.

Una de les novetats d'aquest any ha estat la convocatòria d'un premis de 3.900 euros en metàl·lic a repartir entre la millor disfressa, la millor coreografia i la millor carretel·la. Per això, els participants sortien amb un incentiu més, tot i que els premis es donaran a conèixer a final de mes. Però per a una de les colles, la nit va ser encara més emotiva. L'Associació Cultural d'Esbarjo Jaume I va gaudir, per últim cop, de la gran festa del Cos Blanc, ja que va anunciar la seva retirada “per falta de relleu i cansament”. Tot i així, la carretel·la va tenir la tradicional imatge de l'escut de l'associació, el monument a Jaume I i una reproducció de la Torre Vella per homenatjar Salou.

Una altra novetat que també va tenir molt bona acollida va ser l'espai instal·lat per a persones amb mobilitat reduïda, que disposava d'una desena de cadira de rodes i d'un acompanyant. Pere Granados ho va valorar molt positivament i hi va afegir: “Aquesta iniciativa diu molt del municipi.”

Dispositiu de seguretat

Enguany, també es va activar un pla d'autoprotecció especial en què van participar més de 350 persones. Granados va destacar la “gran tasca que van realitzar per aconseguir el bon funcionament” i hi va afegir que “sempre busquem minimitzar qualsevol tipus de risc; la seguretat de les persones és un valor superior a qualsevol altre”.

LES XIFRES

30.000
persones
són les que ahir van gaudir del Cos Blanc de Salou i més de 2.700 van participar en la desfilada de colles.
350
agents de seguretat i voluntaris són els que van formar el dispositiu del pla d'autoprotecció per vetllar per la seguretat.

LA FRASE

Cal destacar la gran tasca de seguretat que es va realitzar per aconseguir el bon funcionament
Pere Granados
alcalde de salou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia