Societat

municipal

pla contra la pobresa

Exempcions per poder pagar l'aigua a Tàrrega

Les unitats familiars de Tàrrega amb “greus” dificultats per fer front a les despeses de la llar es podran beneficiar d'exempcions totals o parcials del cost de la factura de l'aigua, incloent-hi les taxes.

L'Ajuntament de Tàrrega i la concessionària de la gestió del servei d'aigua Sorea han signat un conveni mitjançant el qual l'empresa aportarà 3.000 euros anuals a un “fons de solidaritat” per concedir aquest tipus d'ajuts. Els serveis socials municipals acreditaran prèviament la situació de vulnerabilitat dels beneficiaris d'ajuts, així com la quantia que s'atorgarà en cada cas. Els ajuts tindran una vigència de sis mesos amb possibilitat de pròrroga.

El fons de solidaritat s'afegeix als ajuts municipals que el consistori ja destina per liquidar deute d'impagament del rebut de l'aigua en casos severs de pobresa energètica. En aquests casos, també s'apliquen ajornaments o fraccionaments de les factures pendents. En tots els casos de vulnerabilitat social acreditada, s'eviten el talls d'aigua, segons un protocol ja signat entre Sorea i l'Ajuntament de Tàrrega el 2015.

El mes passat, el ple municipal de Tàrrega va aprovar una moció a favor del compliment de la llei contra la pobresa energètica. La moció reivindica una tramitació administrativa més àgil per acreditar les situacions de vulnerabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.