Societat

municipal

mobilitat

Severitat per endreçar la riera d'Arenys

Donar més fluïdesa i seguretat al tram on hi ha més conductors que aparquen en doble fila

La policia fotografiarà els infractors

Tolerància zero amb els que aparquen en doble fila a la riera d'Arenys de Mar. Aquest s'havia convertit en un mal costum per a molts conductors que deixaven el cotxe obstaculitzant el trànsit a l'artèria principal del municipi. El govern municipal ha decidit aturar aquesta pràctica i posar ordre per endreçar la circulació en un espai on cada cop es vol donar més prioritat al vianant. “Volem endreçar per donar fluïdesa i seguretat en un espai que s'havia convertit en una cursa d'obstacles pels cotxes mal aparcats”, apunta la regidora de Seguretat Ciutadana, Isabel Roig (ICV).

El primer pas ha estat la senyalització des del carrer de l'Olivar fins a l'ajuntament, en què s'informa que es farà un control fotogràfic.

A partir de dilluns vinent els cotxes patrulla de la policia local, equipats amb càmeres, començaran a captar els vehicles mal estacionats. Segons explica el sergent en cap de la policia local, Sebastià Gorriz, això no vol dir que en el tram de la riera sense senyalitzar els agents no puguin multar els qui aparquin en doble fila. “En el tram de control fotogràfic no s'entregarà la denúncia perquè s'enviarà al domicili; a la resta els agents ho seguiran comunicant com fins ara”, explica.

Les sancions tindran un import de 200 euros, amb la bonificació corresponent del 50%. Els agents han fet aquests dies una campanya als establiments més propers i també s'han penjat cartells informatius.

Aquesta mesura de control fotogràfic ja s'ha posat a prova al capdavall de la riera, on hi ha la parada de l'autobús i alguns conductors ocupaven l'espai reservat. Segons explica la regidora, només posant les senyalitzacions es va generar un “efecte dissuasiu” entre els infractors.

Segona fase, carril bici

L'Ajuntament està pendent de signar amb Carreteres el conveni per a la cessió de la titularitat de la carretera B-511, que coincideix al seu pas amb la riera. Això permetrà, segons la regidora de Seguretat Ciutadana, intervenir encara més per racionalitzar aquest vial i també plantejar la continuïtat del carril bici. “S'ha de mirar com aprofitar el carril que ja es va marcar i actuar en temes de seguretat”, apunta Isabel Roig.

Des de la Unió de Botiguers i Comerciants, el seu president, Àlex Acero, reconeix que la situació amb l'aparcament en doble fila s'havia descontrolat i era “abusiu” per alguns conductors. Lamenta que no es busquin alternatives per als que es veuen obligats a parar només un moment. “Hi ha clients que han de carregar o gent gran que s'atura i aniria bé tenir un espai reservat.” Per això, Acero reclama places de zona vermella per fer aturades de vint minuts amb disc horari.

LA FRASE

Volem racionalitzar, per donar fluïdesa i seguretat a l'espai que s'ha convertit en una cursa d'obstacles
Isabel Roig
regidora de seguretat ciutadana (ICV)

LA XIFRA

200
Són els euros de la denúncia pel fet d'aparcar en doble fila, amb la corresponent bonificació del 50%

Tiquets d'una hora gratuïta del comerç

Els qui volen aparcar a la riera d'Arenys i no troben lloc a la zona blava de la riera tenen dues alternatives, també de pagament: la platja de la Picòrdia i el pàrquing subterrani del Xifré. Aquestes són les dues bosses d'aparcament més importants de què disposen els comerciants per regalar tiquets d'una hora gratuïta entre la clientela. Coincidint amb la nova política de control als conductors, des de la UBICA s'entregaran nous tiquets entre els 65 associats. Segons explica el president dels botiguers, Àlex Acero, els establiments s'identificaran amb un adhesiu a l'aparador per informar que faciliten aparcament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia