Societat

oci

La neu omple d'activitat les estacions de la demarcació

L'estació d'esquí d'Espot celebra el 50è aniversari amb una baixada de torxes aquest cap de setmana

Boí Taüll Resort acull fins diumenge la primera edició de l'Snow Gay Weekend

Febrer és un mes ple de competicions esportives, sobretot de neu, a la demarcació. Les estacions d'esquí alpí i esquí nòrdic del Pirineu de Lleida ofereixen uns bons gruixos de neu de qualitat immillorable per a la pràctica de l'esport blanc després de les intenses nevades que han caigut al gener, cosa que permet garantir l'activitat esportiva fins al final de la temporada, per Setmana Santa.

Entre els esdeveniments remarcables cal fer esment de la Marxa Beret, que va tenir lloc dissabte passat, la copa Federació Espanyola d'Esports per a cecs d'esquí alpí a Baqueira Beret o la multitudinària Bassella Race 1, que es disputarà des d'avui i fins diumenge i que reunirà gairebé 900 pilots a la petita localitat de l'Alt Urgell.

En esports de neu destaquen també el trofeu Amics de Montgarri a Baqueira Beret, l'Snow Gay Weekend a Boí Taüll Resort, l'Open Vall Fosca Millet a la Plana de Mont-ros, la Concentració Nacional de Snowscoot a Boí Taüll Resort i els campionats de Catalunya d'esquí de fons a Aransa i Lles.

Aquest cap de setmana arriba a Baqueira Beret, a la Val d'Aran, el trofeu Amics de Montgarri. La competició, que celebra la vintena edició, tindrà lloc demà dissabte i està dirigida a les categories U12 i U10 (alevins). L'estació d'esquí de Boí Taüll Resort acull, des d'avui i fins diumenge, la primera edició de l'Snow Gay Weekend, l'únic esdeveniment LGBTI del país que té lloc al Pirineu català.

L'estació d'Espot commemora aquest cap de setmana el seu 50è aniversari. Ho farà amb un seguit d'activitats entre les quals destaquen una baixada de torxes demà (19 h) i el descobriment del monòlit commemoratiu a la cota 2.000, diumenge (12 h).

Per al proper cap de setmana hi ha cites amb els esports de neu a Baqueira Beret –amb la copa FEDC, una cursa puntuable per al campionat d'Espanya d'esquí alpí per a persones amb discapacitat visual i ceguesa total–; a la Plana de Mont-ros, dissabte 18, amb l'Open Vall Fosca Millet, una travessa internacional d'esquí alpí que arriba a la catorzena edició; a l'estació d'esquí de Boí Taüll Resort, amb la Concentració Nacional de Snowscoot, dissabte i diumenge, i a Aransa i Lles, amb els campionats de Catalunya d'esquí de fons, el diumenge dia 19.

Les estacions

Baqueira Beret: www.baqueira.es

Boí Taüll Resort: www.boitaullresort.com

Lles de Cerdanya: www.lles.net

Més de 220.000 forfets durant les festes de Nadal

La paraula satisfacció és el denominador comú expressat pels diferents agents turístics i pel mateix Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida pel comportament turístic registrat a les comarques del Pirineu de Lleida amb estacions d'esquí per les festes de Nadal del 2016, que han comportat un 70% de mitjana d'ocupació en el període comprès del 26 de desembre fins al 3 de gener de 2017 i vorejant la plena ocupació per Cap d'Any. El nombre de forfets venuts per aquestes dates se situa per sobre dels 220.000, un 10% més respecte a la temporada anterior i un 5% més també respecte al resultat obtingut en aquest espai de temps la temporada 2014/2015, quan es van vendre 200.000 i 210.000 forfets, respectivament.

Durant aquest període de festes de Nadal, al conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida prop de 100.000 turistes es van allotjar en establiments de turisme reglat i van generar unes 220.000 pernoctacions. A aquestes xifres s'han de sumar les segones residències, que també han tingut força activitat en aquest període festiu. Actualment, els esquiadors, i el públic en general, tenen a la seva disposició unes instal·lacions a ple rendiment amb les millors condicions per esquiar i per gaudir de les activitats d'après-ski que ofereixen els complexos hivernals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.