Societat

medi ambient

fira

Obre les portes la Fira de l'Arbre i la Natura a Mataró

L'eix central de la mostra és l'oferta d'arbres i plantes, que es complementa amb un ampli ventall de productes de qualitat artesanal i producció ecològica i moltes activitats

Uns dos-cents expositors configuraran l'oferta comercial de la 39a Fira de l'Arbre i la Natura que demà obrirà les portes al parc Central de Mataró. Bona part d'aquestes parades oferiran arbres i plantes, però ara la mostra ja es pot considerar multisectorial perquè també inclou espais amb mobiliari, pèrgoles i productes per al jardí i un gran assortit de productes d'agricultura ecològica i d'alimentació, a més de parades per fer-hi un mos o el sector d'artesania. “Les plantes, les flors i els arbres continuen centrant la fira, però hi hem afegit més elements perquè sigui més engrescadora per a la gent”, explica des de l'organització Enric Orensanz, que també aclareix la tria de dates: “No la podem fer en altres dates perquè ara els arbres estan adormits i es poden arrencar amb arrel nua, transportar-los en gran quantitat i tornar-los a plantar sense problemes.” A la fira hi haurà oferta de productors d'arreu de Catalunya i d'altres punts de l'Estat com ara Osca, que portaran una gran varietat d'arbres fruiters, oliveres, ametllers, cítrics... “La mostra també serveix per fer contactes i, per exemple, encarregar grans quantitats d'arbres”, diu Orensanz.

Vocació didàctica

L'Associació d'Amics de les Plantes, Animals i Jardins del Maresme, l'entitat que organitza la fira, manté activa la vocació pedagògica sobretot de cara a la mainada per fomentar el respecte a la natura. Així un bon grapat d'activitats aniran adreçades al públic infantil, amb concursos de dibuix, una sembrada de plantes i un contacontes. Els més petits també podran badar a l'exposició d'animals de corral i a la mostra de la pagesia. A més, al parc Central Vell s'hi farà la recreació d'una carbonera i una cabana dels bosquerols per al carboneig i demostracions en directe de la confecció d'escultures amb troncs d'arbres. Les plantes medicinals tindran el seu espai a la caseta del Negrito, on també es faran xerrades sobre les seves propietats i serà el punt de sortida i arribada de les sortides guiades de reconeixement de plantes i arbres medicinals. I tot plegat es complementarà amb diversos tallers, com ara de fang al torn i amb fang de colors, de pintura en figuretes de guix... Finalment, al parc Central Nou es farà la Festa del Gos, a càrrec de l'Associació Canina de Mataró, amb exhibició d'agility, xerrades amb un etòleg, presentacions d'associacions i protectores, etc.

Dia 11, de 9 h a 21 h i dia 12, de 9 h a 20 h.

www.mataro.cat

Es potencien els Tres Tombs amb canvi de data

Mataró celebrarà la Festa dels Tres Tombs aquest diumenge, ja entrat el mes de febrer. El canvi de data respon a la voluntat de l'organització d'afavorir la participació. Així, aquest any s'ha confirmat la participació d'una vintena de cavalls de muntura provinents d'hípiques d'arreu de la comarca. També s'hi podran veure carruatges de diverses tipologies i procedències, de Mataró, Cabrera, Òrrius, el Prat, Igualada, Argentona i Barcelona, entre d'altres. Hi destaquen el carruatge d'agència del Prat de Llobregat, tirat per set cavalls; també el carro d'escala carregat de fogots de pi procedent d'Igualada; la Germandat de Sant Antoni portarà un carro d'escala carregat de sacs; des del barri de Sant Andreu de Barcelona vindrà un carruatge de transport de carn; procedent de Cabrera de Mar podrem veure un carro de pagès, i Estrella Damm hi col·laborarà també amb un carruatge. D'altra banda, es manté l'estructura de la festa, de manera que a les 9 h s'oferirà el tradicional esmorzar als traginers, a dos quarts de dotze la passada es concentrarà al arc Central Nou i a les dotze del migdia començarà el recorregut pels carrers més cèntrics. La benedicció dels animals domèstics es farà a la Riera entre l'escola Cor de Maria i l'ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona
RECERCA

Cinc alumnes de la UPC analitzaran els trens europeus

Barcelona
SOCIETAT

La Sagrada Família incorpora la IA en la gestió de les seves visites

Barcelona