Societat

Refugiats

Un barber pallarès a Lesbos

Xavier Camacho, de la Pobla de Segur, viatja a Grècia per tallar els cabells als refugiats en un projecte de l'ONG Tisores Solidàries

Xavier Camacho és perruquer de professió i propietari de la barberia Xavierperruquer de la Pobla de Segur. Va partir ahir de Barcelona en direcció a Lesbos (Grècia) amb una missió clara: aportar el seu granet de sorra per ajudar els refugiats sirians. Ho farà visitant alguns dels camps d'acolliment que s'hi han fet mitjançant el projecte Tisores Solidàries, una ONG ideada i promoguda per un company de professió de Badalona, Saúl Sancho, que talla els cabells i realitza tractaments contra els polls a les persones que escapen de la guerra i la misèria.

Camacho viatjarà a Grècia acompanyat d'una desena de perruquers més que, com ell, segons asseguren, es pagaran el viatge de la seva butxaca. A banda de tallar els cabells als refugiats, els ajudaran durant una setmana a cuidar la seva imatge personal i a adquirir uns hàbits d'higiene dignes i saludables. De fet, Tisores Solidaries basa la seva existència a proporcionar, en cas d'emergència humanitària i per manca de mitjans, la higiene i l'adequació necessària dels cabells per contribuir al desenvolupament físic i psicològic en condicions de dignitat de qualsevol individu o col·lectiu en risc d'exclusió social a qualsevol lloc del món.

Aquest barber, fill de Guadalajara però amb residència al Pallars des de fa 25 anys, viu amb passió el seu ofici, que va començar amb només 16 anys. Camacho ha admès que se sent il·lusionat de poder aportar la seva feina “en tot el que pugui ajudar” per fer front a un drama que ha colpit el món sencer però que ha topat amb la inacció de la majoria de governs europeus. A banda de dirigir el seu saló de perruqueria, aquest barber de 45 anys és membre del col·lectiu Barbers d'Espanya. El mes de novembre Camacho va rebre la medalla d'or al mèrit professional de mans de l'entitat Foro Europa 2001. El febrer de l'any passat també va participar en un esdeveniment de primer ordre com és el STS Beauty Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.