Societat

Millo critica ara el govern pels refugiats i Romeva amenaça de desobeir

El delegat de l'Estat assegura que Catalunya només ha ofert 301 places d'acollida

Romeva reitera que l'oferta de la Generalitat és de 4.500

El delegat del govern de l'Estat a Catalunya, Enric Millo, va afirmar ahir que la Generalitat només ha ofert de moment 301 places per a refugiats, un registre que queda bastant lluny de les 4.500 places que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, tenia a punt, segons el que va dir per carta al comissari europeu d'immigració. “Menys propaganda i més recursos per atendre temes tan sensibles com aquest”, va assegurar Millo, després de subratllara que “els catalans es mereixen conèixer la veritat” de l'actuació del govern en el terreny de l'atenció als refugiats.

En una resposta parlamentària del govern a la qual ha tingut accés l'agència Efe, la Generalitat reconeix que únicament ha introduït en el sistema d'acollida i integració –des d'on es coordina l'atenció estatal als refugiats– “dos recursos habitacionals” amb una capacitat per acollir 301 persones; concretament, 125 places a Manresa i 176 més a Barcelona. L'Estat insisteix que no té “comunicació formal” de la Generalitat de l'existència de nous recursos per assolir les 4.500 places que Catalunya sempre ha assegurat que ofereix.

Per la seva banda, el conseller d'Afers Estrangers i Relacions Institucionals, Raül Romeva, va reiterar ahir que Catalunya s'ha ofert per acollir 4.500 refugiats i que ha estat el govern espanyol el que ha impedit que aquesta oferta es pugui concretar. Romeva va assenyalar que en aquest cas no és la Comissió Europea la que falla, sinó els estats, que són els que tenen competències en la matèria. “No descarto la desobediència –ha dit–, un instrument que en la història ha permès el progrés.” La Comissió Europea ha qüestionat aquesta setmana la política d'asil dels estats i ha lamentat, per exemple, que Espanya només havia acollit un 10% dels 16.000 refugiats previstos.

La Generalitat ha advertit repetidament en les últimes setmanes que, si no reben més refugiats per la via estatal, és perquè la delegació del govern no tramita més permisos provisionals d'estada. El govern remarca que el dispositiu anunciat està a punt.

LES FRASES

Menys propaganda i més recursos per atendre temes tan sensibles com el dels refugiats
Enric Millo
delegat del govern a Catalunya

LA DATA

No descarto la desobediència, un instrument que en la història ha permès el progrés
Raül Romeva
conseller d'afers estrangers i relacions institucionals
18.02.17
Manifestació
en el marc de la campanya d'acollida ‘Casa nostra, casa vostra', en favor dels refugiats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia