Societat

Municipal

Vilassar de Mar prohibeix els actes massius al pavelló

El govern diu que es tracta d'una “mesura preventiva” després d'haver encarregat un informe estructural del recinte

Les festes de Carnestoltes i de Cap d'Any en són les principals afectades

L'Ajuntament de Vilassar de Mar ha decidit prohibir la celebració d'actes multitudinaris al pavelló esportiu municipal Paco Martín. Aquest anunci arriba després que el consistori hagi encarregat un informe estructural de la pista annexa del pavelló que ha fet el càlcul de sobrecàrrega d'ús existent en aquesta pista.

L'estudi conclou que “la sobrecàrrega d'ús que pot admetre l'estructura existent no podrà ser superior a 251 kg/m²”. Davant el fet que, segons la normativa actual a la categoria per a espectacles públics, es demanen 500 kg/m², el govern ha decidit no fer més actes massius al recinte. Les principals celebracions afectades per aquesta mesura seran les de Cap d'Any i la de Carnestoltes, tot i que “aquestes dues cites no han arribat en cap cas a concentrar el pes màxim permès”, segons deia el regidor de Governació, Àngel Font (ERC). “Es tracta d'una mesura de seguretat preventiva per evitar algun tipus de desgràcia”, va afegir Font, que va recordar que la darrera festa de Cap d'Any ja no es va fer al pavelló. Pel que fa a la celebració del Carnestoltes, el regidor va anunciar que es farà a la plaça Josep Tarradellas i ara s'estudiaran altres ubicacions per a futures festes previstes com a massives. Finalment, des del consistori es va voler deixar clar que la pista compleix la normativa aplicable per a un establiment esportiu i que la seguretat per a la pràctica esportiva està garantida, ja que l'estudi assenyala que “amb una superfície útil aproximada de 735 m², l'aforament màxim serà de 2.300 persones considerant un pes mitjà per persona de 80 kg i distribució uniforme”. En aquest sentit, Font va afegir que festes com el dinar de la gent gran, que aplega unes 250 persones, es continuaran fent al pavelló.

LA DADA

251
kg/m²
és la sobrecàrrega d'ús màxima que pot suportar la pista annexa del pavelló de Vilassar de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.