El concurs Garnatxes del Món reconeix 37 vins catalans
La Terra Alta agafa el relleu de Sardenya en l'organització de l'esdeveniment l'any que ve
A Sardenya encara no està clar si la garnatxa –una varietat de vi que s'adapta bé a zones assolellades no gaire altes i resistent al vent– hi va arribar fa segles amb l'expansió catalana pel Mediterrani o si, en realitat, és una varietat que ja existia a l'illa.
Però més enllà d'aquest dubte més o menys anecdòtic, aquest cap de setmana, la cannonau —tal com es coneix a l'illa italiana— ha agermanat els dos territoris en la cinquena edició del concurs Grenaches du Monde que s'ha celebrat entre les ciutats de l'Alguer i Càller. Enguany hi competien 684 vins d'arreu del món, 120 dels quals catalans.
Es van premiar més de 150 vins i Catalunya es va endur trenta-set reconeixements: 19 medalles d'or, 11 de plata i 7 bronzes. En el pòdium hi han destacat els vins de les DO de la Terra Alta i l'Empordà. “La Terra Alta i l'Empordà són dues de les zones més emergents en el sector del vi”, explica Eva Vicens, directora dels pemis Vinari del vi català i membre del jurat.
El protagonisme dels vins catalans, però, va anar més enllà. Gandesa va recollir el relleu de seus del concurs, que tindrà com a protagonista la Terra Alta l'abril de l'any que ve. “L'any vinent, amb la celebració del concurs, volem donar a conèixer la qualitat dels vins de la nostra comarca, però també tota la resta d'atractius del territori”, diu Joan Arrufí, president de la DO.