Societat

Municipal

Arenys deixaria que els gossos anessin deslligats per la platja

L'alcaldessa assegura que l'ordenança que ho prohibeix queda en suspens arran de les queixes dels veïns i fins que s'aprovi la nova

S'han posat sancions i els propietaris es concentraran abans del ple per reclamar espais

“S'està esverant el galliner, perquè ja fa temps que estem mirant de millorar l'ordenança i deixar espais com ara la platja per anar amb el gos deslligat.” Amb aquestes paraules, l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno (ERC), dona per fet que la normativa que prohibeix a tot el municipi portar els animals de companyia sense lligar té els dies comptats, com a mínim pel que fa a la platja. Tot i això, assegura que s'ha d'estudiar juntament amb d'altres modificacions que volen fer, com ara les sancions per aquells que no portin els gossos censats amb el xip. Moreno reconeix que arran de les queixes dels propietaris, nou dels quals van ser multats la setmana passada per la policia local, el govern ha decidit deixar en suspens la normativa i a la llarga quedaran sense efecte les sancions imposades.

L'alcaldessa assegura, però, que s'ha aprofitat des del principal grup de l'oposició, JuntsxArenys, qui va impulsar l'ordenança fa dos anys per encendre els ànims. Al ple de dijous han entrat una moció en que insten el govern a fer canvis i ser permissius per senyalitzar espais on els animals vagin sols. Des de JuntsxArenys, Soraya Real confia que la seva proposta tiri endavant i s'escoltin les reclamacions dels propietaris, i ella s'hi compta. També reconeix que quan era la regidora de l'àrea no es feia complir estrictament l'ordenança, ja que en els horaris establerts a la platja per anar a banyar a l'estiu, els gossos no hi entraven lligats. Manté, però, que l'anterior govern de JuntsxArenys va deixar 7.000 euros i els plànols fets d'espais tancats per a gossos a la Raureta i al costat de la riera, a la platja, i que no s'ha fet res.

La mateixa alcaldessa, però, nega l'existència de cap partida i dels projectes. Assegura, en canvi, que ha estat l'actual govern qui ha fet les gestions per ocupar l'espai de Costes i dibuixar els tancats que pensa portar a terme.

Amb el gos, al ple

Al marge de les discrepàncies polítiques, els propietaris de gossos que mantenen contacte per un grup de WhatsApp es concentraran aquest dijous, abans que comenci el ple amb els seus animals de companyia a la plaça de l'Ajuntament. Arran de les denúncies, els propietaris consideren que és abusiu tenint en compte que la platja és buida de banyistes i a l'hivern no molesten ningú. Per la seva banda, el cap de la policia local, Sebastià Gorriz, assegura que la campanya de vigilància va ser una més de les que es fan al llarg de l'any per fer complir el que diu la llei. “No només mirem si porten el gos lligat; s'aprofita per controlar la tinença de gossos perillosos o si es recullen els excrements”, apunta el caporal. L'any passat es van obrir expedients per infraccions a un centenar de veïns.

LA FRASE

Fa temps que estem mirant de millorar l'ordenança i deixar espais com ara la platja per anar amb el gos deslligat
Annabel Moreno
alcadessa d'Arenys de Mar (ERC)

LA XIFRA

100
són els euros que costa una multa per no recollir les defecacions, segons l'ordenança municipal

Prohibicions de més i de menys

A la platja d'Arenys de Mar només fa uns anys que no hi era permès l'accés dels gossos. L'anterior govern de JuntsxArenys va impulsar l'ordenança de tinença d'animals que volia posar ordre entre persones i animals als espais públics. La senyalització a la platja, en què s'alerta de la prohibició d'entrar a la platja amb gossos, s'hi ha de llegir la lletra petita, ja que està condicionada als horaris de la temporada d'estiu.

Tot i l'obligació d'anar-hi amb l'animal lligat, molts propietaris aprofiten la possibilitat d'entrar amb el gos a partir de les vuit del vespre i fins a les vuit del matí per deixar-lo anar. En un primer moment, l'horari establert era de sis a vuit del matí, però el govern actual ho va allargar des de les vuit del vespre.

A la primera platja, la més propera al nucli urbà i el camí a Caldes, són espais freqüentats pels propietaris dels animals per on poden passejar. Alguns dels que ahir al matí ho feien estaven al corrent del canvi de normativa i celebraven que es facin canvis per aconseguir que puguin portar el gos deslligat. “No hi ha problema perquè corrin ara per la platja, no molesten. Jo no ho faig perquè el meu s'escapa i no em torna”, apuntava una jove.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia