Societat

Sitges manté el carnaval previst i diu que ha corregit els punts febles en seguretat

L'alcalde fa una crida a la tranquil·litat i assegura que l'informe desfavorable d'emergències no és vigent

El nombre de colles participants es redueix de 50 a 44

El govern de Sitges manté les rues del carnaval tal com estaven previstes malgrat l'informe desfavorable al nou traçat emès conjuntament pels Mossos, la policia local i els Bombers. Ahir, l'alcalde, Miquel Forns, va demanar tranquil·litat i, tot i admetre que l'informe ha estat una “galleda d'aigua freda”, va assegurar que les últimes setmanes l'Ajuntament ja ha anat corregint tots els aspectes qüestionats, ja que la policia i els Bombers van elaborar aquest document al desembre, segons informa l'ACN. A partir de l'informe definitiu que emetin ara els cossos d'emergències, Protecció Civil haurà d'autoritzar els pròxims dies el pla d'autoprotecció. Forns està “convençut” que obtindran el vistiplau però va assenyalar que, si no fos així, serà el ple municipal qui determinarà quines hauran de ser les mesures de seguretat.

Per la seva part, la regidora de Festes de Sitges, Rosa Tubau, va defensar ahir que el nou recorregut “ha de beneficiar tothom”, i ha definit el passeig de la Ribera com “el plató natural del carnaval”. Tubau va assegurar que el canvi d'itinerari, sumat a la reducció del nombre de carrosses participants –seran 44 colles, en lloc de 50–, permetrà que les rues siguin més “fluides i dinàmiques”, alhora que es preveu que la primera carrossa i l'última no quedin entrellaçades. S'espera una afluència de 300.000 espectadors.

Pel que fa als horaris, aquest any la rua de diumenge començarà a dos quarts de vuit del vespre, mentre que al matí, a les dotze, es farà la rua infantil. Dimarts la festa infantil començarà a les tres, de manera que el recorregut adult de la nit començarà a les nou del vespre. Com es tradició, un dels secrets més ben guardats del carnaval de Sitges és la disfressa del Carnestoltes i de la reina del carnaval, que preparen les colles Paperets Club i Casino Prado Suburense, respectivament.

Vilanova també escalfa motors

A pocs quilòmetres de distància, l'altre gran carnaval que se celebra al Garraf escalfa motors també, a Vilanova i la Geltrú. Així, demà a les sis de la tarda, al local social de l'associació de veïns Centre Vila es farà la tradicional presentació carnavalesca 2017 de la Societat. D'altra banda, entre els actes previs del carnaval vilanoví hi haurà aquests dies els tallers de danses de Vilanova, en espera que arribin les dates centrals de la festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia