La Generalitat premia una vintena de restaurants per tenir la millor carta de vins catalans

Els restaurants El Cingle, de Vacarisses; L'Hereu, de Vilafranca del Penedès i Cal Blay Vinticinc, de Sant Sadurní d'Anoia són els restaurants que ofereixen la millor carta de vins catalans del país. Així s'ha considerat des del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat, en el lliurament ahir dels premis de la tercera edició de Cartaví, que reconeix els restaurants que disposen d'una àmplia i acurada presència de vins catalans a les seves cartes. En les diferents categories, han estat guardonats 19 restaurants, i 42 més han resultat finalistes. Els restaurants estan situats arreu de Catalunya, en destaca la presència a comarques de tradició vitivinícola, com ara el Penedès.

Els premis s'han repartit en tres categories, depenent del preu mitjà de la carta –en una d'elles, aquest preu mitjà no arriba als 24 euros, en una altra, oscil·la entre els 25 i els 45, i en una tercera, supera els 45 euros–. Segons el jurat, la tasca de selecció ha estat complexa perquè el nivell ha estat força elevat. El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va presidir l'acte lliurament dels guardons. El certamen el promou l'Associació Vinícola Catalana i la Unió Vinícola del Penedès, amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Sommeliers i el patrocini de l'Institut Català del Vi, la direcció general del Comerç i els consells reguladors del Penedès, Catalunya i el Pla del Bages.

A banda d'El Cingle, l'Hereu i Cal Blay Vinticinc, s'han premiat, en la segona categoria, els barcelonins La Llavor dels Orígens i Cinc Sentits. També ho han estat El gat blau (Vilafranca del Penedès), L'Argolla (Castellví de la Marca), Ú Restaurant (l'Avinyonet del Penedès) i Emporium (Castelló d'Empúries). Pel que fa als tercers premis, s'han reconegut les cartes del Niu Nou (Bagà), Al Costat del Museu (el Vendrell), Moderno (Villalba dels Arcs), Mas Renart (Mollet de Perelada) i els vilanovins Negrefum i Marejol. També ho han estat els restaurants Lluçanès (Barcelona), El Bulli (Roses) i Can Jubany (Calldetenes).

ELS PREMIATS

Primers premis
L'Hereu
Cal Blay Vinticinc
El Cingle
Segons premis
La Llavor dels Orígens
El gat blau
L'Argolla
Ú Restaurant
Cinc sentits
Emporium
Tercers premis
Niu Nou
Al Costat del Museu
Moderno
Mas Renart
Negrefum
Marejol
Lluçanès
El Bulli
Cal Jubany


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona
societat

Fan retirar una vuitantena de vehicles abandonats als carrers

girona

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona