Societat

Societat

Sis entitats socials rebran 300.000 euros en ajuts

L'entitat BBVA CX i la FACC destinen una suma de 300.000 euros en el desenvolupament de projectes que beneficiaran 16.000 persones

Sis entitats socials de les comarques gironines rebran un ajut econòmic de BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes per desenvolupar els seus projectes. Les entitats beneficiàries, que han estat escollides pels treballadors del banc, rebran un total de 300.000 euros en ajuts. Els projectes revertiran en 16.000 persones de les comarques gironines. Les entitats que rebran els ajuts són l'Associació Catalunya contra el Càncer (AECC) Girona, l'associació Malalts d'Alzheimer i Família de Figueres, la Fundació Montilivi de Girona, la Fundació Privada Mar de Palafrugell. la Fundació Privada Albert Bosch de Sant Joan les Fonts i la Fundació Elna de Girona.

L'AECC-Girona rep l'ajut pel seu projecte Prevenció del càncer i l'esport, que vol informar Girona i les comarques sobre com prevenir determinats tipus de càncer mitjançant els hàbits saludables. L'associació Malalts d'Alzheimer i Família destinarà l'ajut als tallers d'activitats sensorials amb estimulació cognitiva que es faran al centre de dia que gestiona a Figueres. La Fundació Montilivi, que atén persones adultes amb discapacitat intel·lectual i infants amb trastorns en el seu desenvolupament, en l'elaboració d'un mapa d'actius en salut. El projecte pretén identificar els recursos disponibles a la comunitat que permetin millorar la qualitat de vida dels usuaris. El projecte de la Fundació Privada Mar, que treballa per a la millora i conservació del medi litoral i marí, vol acostar els nens que estan hospitalitzats a aquest entorn fent una sortida en vaixell i activitats a la platja. Vora dos-cents nens podran gaudir de l'experiència.

La Fundació Privada Albert Bosch destinarà l'ajuda al projecte de creació de la nova unitat de trasplantaments del servei d'oncologia i hematologia pediàtriques de l'hospital maternoinfantil Vall d'Hebron, de Barcelona. S'habilitaran set noves habitacions en aïllament amb recursos físics, tecnològics i humans altament especialitzats en el tractament del càncer infantil. La Fundació Elna rebrà l'ajuda per al seu programa de prevenció de malalties greus per a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. És un projecte pioner a Catalunya, que consisteix en un pla d'exercici físic com a eina per prevenir i reduir el risc de tenir malalties cròniques, les quals són tres vegades més freqüents en aquest col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia